ΔΙΕΘΝΕΣ
24/03/2015 12:28 EET | Updated 24/03/2015 12:35 EET

Καναδάς: 5.000 ευχές μέσω Twitter για τον 13χρονο Οντίν που πάσχει από Άσπεργκερ

Την περασμένη Παρασκευή ο Οντίν Καμί από το Οντάριο του Καναδά έγινε δεκατριών και η μητέρα του, Μελίσα, αποφάσισε να διοργανώσει ένα πάρτι γενεθλίων για να περάσει τη μέρα με τους φίλους του. Όταν κανένας από τους δεκαπέντε συμμαθητές του γιου της δεν απάντησαν στις προσκλήσεις που έστειλε, η ίδια ζήτησε από τους χρήστες των κοινωνικών δικτύων να στείλουν ευχές στον Οντίν για να τον εμψυχώσουν.

Ο 13χρονος πάσχει από σύνδρομο Asperger, γεγονός που τον εμπόδιζε από το να κάνει φίλους στο σχολείο. Ωστόσο, οι χρήστες του διαδικτύου δεν ήταν προκατειλημμένοι απέναντί του. Πάνω από 5.000 άνθρωποι δήλωσαν πως θα είναι παρόντες στο event για το πάρτι γενεθλίων του Οντίν στο Facebook, ενώ ακόμα περισσότεροι χρησιμοποίησαν το hashtag #odinbirthday στο Twitter.

Το τοπικό ειδησεογραφικό δίκτυο PTBO παρατηρώντας το ενδιαφέρον που έδειξε ο κόσμος για τον αυτιστικό νέο αποφάσισε να διοργανώσει ένα πραγματικό -και όχι διαδικτυακό- πάρτι γενεθλίων στο οποίο παρευρέθηκαν εκατοντάδες άνθρωποι.

Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο ηθοποιός Ελάιζα Γουντ.

Η μητέρα του Οντίν ευχαρίστησε όσους παρευρέθηκαν μέσω Twitter και πρόσθεσε πως ο μικρός «είχε τα καλύτερα γενέθλια της ζωής του».

*Το άρθρο αυτό έχει μεταφραστεί από τη βρετανική έκδοση της HuffPost