ΚΟΙΝΩΝΙΑ
24/03/2015 06:22 EET | Updated 24/03/2015 07:25 EET

Έχασε τη ζωή του σε λίγα λεπτά. Η ιατροδικαστική εξέταση του Βαγγέλη Γιακουμάκη

archive

«Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης έχασε τη ζωή του μέσα σε λίγα λεπτά από ακατάσχετη αιμορραγία. Ένας νεαρός που βρίσκει το «θάρρος» να κάνει κάτι τέτοιο είναι αυτονόητο ότι βρίσκεται σε τεράστια ψυχολογική φόρτιση. Η ιατροδικαστική εξέταση δείχνει ότι έκοψε τη φλέβα του και πολύ γρήγορα πέθανε. Το κόψιμο στο δεξί καρπό – ο Βαγγέλης ήταν αριστερόχειρας- ταιριάζει με τις διαστάσεις του σουγιά που χρησιμοποιήθηκε».

Αυτά λέει ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, λίγες ώρες πριν γίνουν γνωστά και τα τελευταία αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Στην ιατροδικαστική έκθεση καταγράφεται εύρημα και δεύτερης μικρότερης αμυχής, «δοκιμαστικής»,, σε κοντινό σημείο από το μοιραίο βαθύ πλήγμα, δείγμα της ενστικτώδους αντίδρασης επιβίωσης του ατόμου.

Αυτή η διαπίστωση, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., αποδεικνύει την αποφασιστικότητα του 20χρονου σπουδαστή να προβεί στο απονενοημένο διάβημά του, παρά την πρώτη αποτυχημένη προσπάθειά του. Ο Βαγγέλης, σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα, έχασε τη ζωή του το πολύ μέσα σε 5 λεπτά, από την ακατάσχετη αιμορραγία που προκάλεσε το κόψιμο της φλέβας του, ενώ δεν αποκλείεται να περπάτησε λίγα μέτρα μέχρι να πέσει αιμόφυρτος στο έδαφος.

Το επιστημονικό προσωπικό της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. δεν φαίνεται να έχει εντοπίσει ίχνη γενετικού υλικού ή αποτυπωμάτων πάνω στον μοιραίο σουγιά. Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι η έλλειψη σημειώματος από τον Βαγγέλη. Οι αστυνομικοί ξέρουν ότι στις περισσότερες περιπτώσεις οι αυτόχειρες αφήνουν πίσω τους σημείωμα εξηγώντας τους λόγους που τους οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα. Στην περίπτωση Γιακουμάκη δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, γεγονός που έχει κάνει τον δικηγόρο της οικογένειας κ. Δημήτρη Μπούκα να αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα ακόμη και αυτό της εγκληματικής ενέργειας.

Την ίδια ώρα, η Ασφάλεια Ιωαννίνων συνεχίζει τις έρευνες παίρνοντας εκ νέου καταθέσεις από τους φερόμενους ως εκφοβιστές του Βαγγέλη. Μέχρι στιγμής, ωστόσο, δεν έχει προκύψει κανένα νέο στοιχείο που να φωτίζει τις έρευνες. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ούτε η μητέρα του 20χρονου φοιτητή, η οποία ακόμα βρίσκεται σε κατάσταση σοκ από το χαμό του παιδιού της, μπόρεσε να διαφωτίσει περισσότερο τους αστυνομικούς.