ΚΟΙΝΩΝΙΑ
24/03/2015 08:28 EET | Updated 21/09/2017 12:36 EEST

Νέο διοικητικό συμβούλιο στην Ένωση Εκδοτών Διαδικτύου

ENED

Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Εκδοτών Διαδικτύου (ΕΝΕΔ) εξελέγη ο ιδρυτής και πρόεδρος της 24MEDIA, Δημήτρης Μάρης κατά την πρόσφατη γενική συνέλευση. Νέα μέλη αποτελούν ο Σταμάτης Ζαχαρός του Capital και ο Σίμος Ζέρβας του Star Channel.

Η ετήσια γενική συνέλευση του Διοικητικού Συμβουλίου και της ΕΝΕΔ και οι εκλογές διεξήχθησαν στις 19 Μαρτίου στα γραφεία του Πήγασου. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από τους: Δημήτρη Μαρή (Πρόεδρος - 24MEDIA), Θωμά Σιωζόπουλο (Αντιπρόεδρος - Πήγασος Interactive), Σταμάτη Ζαχαρό (Γενικός Γραμματέας - Capital.gr), Δημήτρη Ηλιόπουλο (Ταμίας - Αθηνόραμα / ΔΕΣΜΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ) και Σίμο Ζέρβα (Μέλος - Star Channel).

Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης, εγκρίθηκαν η Ετήσια Οικονομική Έκθεση του 2014 και ο προϋπολογισμός για το 2015, ενώ εξελέγη νέο πειθαρχικό συμβούλιο αποτελείται από τους Σμαρώ Κουρή (Prime Media), Εύη Βαρότση (MEGA), Άντα Κυρκιλή (ΔΟΛ), Σίμο Ζέρβα (STAR) και Κωνσταντίνο Καμάρα (24MEDIA).

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες συζητήσεις με τα κύρια θέματα να είναι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εκδότες περιεχομένου, καθώς και τη συνολική κατάσταση και την εξέλιξη της ψηφιακής αγοράς. Επιπλέον, καθορίστηκαν οι προτεραιότητες, όπως η περαιτέρω ανάπτυξη και αναβάθμιση της μέτρησης της κυκλοφορίας και το σύστημα πιστοποίησης, η περαιτέρω επέκταση της ιδιότητας του μέλους, τις αναγκαίες πρωτοβουλίες με σκοπό να αναδειχθούν και να ενισχυθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των ελληνικών των premium content sites ως οχήματα διαφήμισης και η εισαγωγή συγκεκριμένων όρων για αναπαραγωγή περιεχομένου από τρίτους.

Μετά την εκλογή του, ο νέος Πρόεδρος της ΕΝΕΔ Δημήτρης Μάρης δήλωσε: «Τα ψηφιακά μέσα έχουν κυρίαρχο ρόλο πλέον στην Ελλάδα. Αυτό που θέλουμε να πετύχουμε, ως συλλογικό όργανο των εκδοτών διαδικτύου, είναι να υλοποιήσουμε ένα πλάνο στη βάση τριών πυλώνων: διεύρυνση του θεσμικού μας ρόλου, δημιουργία κανόνων για την αγορά και τεχνολογική υπεροχή με την ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών και τη δημιουργία κοινών εργαλείων".