ΚΟΙΝΩΝΙΑ
24/03/2015 16:23 EET | Updated 24/03/2015 16:23 EET

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στα Πατήσια από τη «Μηδενιστική περίπολο/ Εμπρηστές της γειτονιάς»

Eurokinissi

Με νεκρούς αστυνομικούς στην άσφαλτο απειλεί η οργάνωση «Μηδενιστική περίπολος/Εμπρηστές της γειτονιάς» σε προκήρυξή της με την οποία αναλαμβάνει την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση της περασμένης Δευτέρας στα τοπικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Βυζαντίου Στεφάνου στα Πατήσια.

Το κείμενο δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου με τους συντάκτες του να εξαπολύουν επίθεση κατά της κυβέρνησης. «Εσείς μιλάτε για αριστερή κυβέρνηση, εμείς θέλουμε την καταστροφή του κράτους. Υπόσχεστε αυξήσεις στους μισθούς, μείωση των φόρων, θέσεις εργασίας, εμείς θέλουμε την κατάργηση του χρήματος, του εμπορεύματος και της εργασίας» αναφέρεται χαρακτηριστικά, ενώ, όσον αφορά στον «εκδημοκρατισμό των σωμάτων ασφαλείας» αναφέρεται ότι επιθυμία της οργάνωσης είναι να δει αστυνομικούς «στην άσφαλτο νεκρούς».

«Παλεύετε για καλύτερες συνθήκες στις γειτονιές, εμείς όμως θέλουμε να γλεντήσουμε πάνω στα φλεγόμενα ερείπια των πόλεών σας. Εσείς κάνετε πολιτική, εμείς κάνουμε πόλεμο. Δύσκολα τα πράγματα κύριοι πολιτικάντηδες. Αντιλαμβάνεστε ότι μας χωρίζει μια υπαρξιακή άβυσσος και δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια διαλόγου» αναφέρεται στην προκήρυξη.

Καταλήγοντας, η επίθεση αφιερώνεται στους απεργούς πείνας και παρουσιάζονται τα αιτήματα, τα οποία έχουν ως εξής: άμεση απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού, άμεση απελευθέρωση της μητέρας των αδερφών Τσάκαλων και της συντρόφου του Γεράσιμου, κατάργηση των «τρομονόμων και του κουκουλονόμου», κατάργηση των φυλακών τύπου Γ, κατάργηση των διατάξεων περί «βίαιης λήψης γενετικού υλικού», ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο σε όλους τους φυλακισμένους.