ΕΙΔΗΣΕΙΣ
24/03/2015 12:32 EET | Updated 24/03/2015 13:35 EET

Το Μνημείο του Ολοκαυτώματος επισκέφθηκε ο Αλέξης Τσίπρας

TOBIAS SCHWARZ via Getty Images
Greek Prime Minister Alexis Tsipras visits the Memorial to the Murdered Jews of Europe aka Holocaust Memorial in Berlin on March 24, 2015. Tspiras is making his first visit to the German capital since taking office in January 2015. AFP PHOTO / TOBIAS SCHWARZ (Photo credit should read TOBIAS SCHWARZ/AFP/Getty Images)

Το Μνημείου του Ολοκαυτώματος επισκέφθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Βερολίνο.

Ο κ.Τσίπρας ξεναγήθηκε στους χώρους του Μνημείου και συνομίλησε με δημοσιογράφους οι οποίοι ακολουθούν τον Έλληνα πρωθυπουργό στις συναντήσεις που ήταν προγραμματισμένες για τη δεύτερη ημέρα της επίσημης επίσκεψής του στη γερμανική πρωτεύουσα. Κατά την ξενάγηση στο Μουσείο, ο Πρωθυπουργός υπέγραψε το βιβλίο επικεπτών και έγραψε: «Η γνώση της ιστορίας μας, όσο και αν μας πονάει μπορεί να μας οπλίσει με αποφασιστικότητα ώστε να εργαστούμε ενωμένοι για να μην ξαναζήσει η ανθρωπότητα ποτέ ξανά παρόμοιο πόνο, ποτέ ξανά το μίσος του φασισμού».

To πρωί o Πρωθυπουργός είχε συναντήσεις με τον Υπουργό Εξωτερικών Frank Walter Steinmeier, την συμπρόεδρο του Die Linke, Katja Kipping και τον πρόεδρο τη Κ.Ο. Gregor Gysi ενώ ακολούθησε το μεσημέρι η επίσκεψη στο Μνημείο.

Το μεσημέρι είχε συνάντηση με τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας ενώ στο πρόγραμμά του υπάρχει συνάντηση και με τους προέδρους των Πράσινων Cem Oezdemir, Simone Peter και Ska Keller. 

Photo gallery Ο Α.Τσίπρας στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος See Gallery