ΕΙΔΗΣΕΙΣ
25/03/2015 09:10 EET | Updated 25/03/2015 09:52 EET

Δηκτικά σχόλια για την παρέλαση από τον ξένο Τύπο. Ιδού πως γιορτάζει η ριζοσπαστική Αριστερά και οι εθνικιστές

eurokinissi

Ποικίλα σχόλια προκαλεί στον ξένο Τύπο, αλλά και μεταξύ ξένων δημοσιογράφων ο τρόπος εορτασμού της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου με πρώτο το πρακτορείο Bloomberg να «βλέπει» αντίφαση μεταξύ της εικόνας που παρουσιάζει Αθήνα, τη στιγμή που, όπως τονίζουν, κρίνεται το μέλλον της χώρας κατά τη σύσκεψη του Euroworking Group.

O δε δημοσιογράφος, του Reuters, Hugo Dixon σχολιάζει στο Twitter «Έτσι γιορτάζει η ριζοσπαστική αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ και οι εθνικιστές Ανεξάρτητοι Έλληνες την ημέρα της ανεξαρτησίας» και συνοδεύει την ανάρτησή του με στιγμιότυπο από τη παρέλαση κατά την οποία ομάδα τεθωρακισμένων περνά μπροστά από τη Βουλή.

Το δε Bloomberg, τονίζει πως «ενώ οι επιθεωρητές αξιολογούν την υπόθεση της χρηματοδοτικής στήριξης της Ελλάδας, μιας από τις πλέον χρεωμένες χώρες της Ευρώπης, πολλοί Αθηναίοι θέλουν να παρακολουθήσουν την παρέλαση των αρμάτων μάχης και των μαχητικών αεροσκαφών για να γιορτάσουν την 25η Μαρτίου. Η κυβέρνηση Παπανδρέου είχε μειώσει τις παρελάσεις για να κατεβάσει το κόστος, ωστόσο τώρα τα μαχητικά αεροσκάφη επέστρεψαν και το κόστος σύμφωνα με έναν πρώην αξιωματούχο του υπουργείου Άμυνας θα φτάσει στις 500.000 ευρώ».

Παράλληλα τονίζει πως η κυβέρνηση προσπαθεί να επισπεύσει τις συνομιλίες με τους πιστωτές, έτσι ώστε να λάβει άμεσα χρηματοδοτική ενίσχυση ενώ οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν πως η Ελλάδα ενδέχεται να αθετήσει τις υποχρεώσεις της μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Το πρακτορείο τονίζει πως η χώρα πρέπει να πληρώσει περίπου 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ σε μισθούς και συντάξεις έως το τέλος Μαρτίου και οι υποχρεώσεις της σε συνδυασμό με τα ελάχιστα έσοδα από φόρους, οδήγησαν σε εκτροχιασμό από τους στόχους του προϋπολογισμού περίπου στο ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

«Κλείνοντας» δε το ρεπορτάζ, αναφέρεται με δεικτική διάθεση, πως παρ' όλα τα προβλήματα, το ΥΕΘ και η Περιφέρεια Αττικής διοργανώνουν χορούς στο Σύνταγμα, μετά το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης. «Και μπορεί οι μουσικοί να μην πληρωθούν, ωστόσο το υπουργείο Άμυνας αρνείται να κοστολογήσει το όλο θέαμα», αναφέρει το αμερικανικό πρακτορείο.

Sponsored Post