Αυτοκτονία κρατουμένου πυροδότησε επεισόδια στις φυλακές Δομοκού – Είχε προειδοποιήσει ο Γιωτόπουλος

Αυτοκτονία κρατουμένου πυροδότησε επεισόδια στις φυλακές Δομοκού – Είχε προειδοποιήσει ο Γιωτόπουλος
eurokinissi/ φωτο αρχείου

Κλίμα έντασης επικράτησε χθες, Τετάρτη, στις φυλακές Δομοκού όταν έγινε γνωστή η είδηση ότι 42χρονος Πακιστανός, ο οποίος αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, έβαλε τέλος στη ζωή του το βράδυ της περασμένης Τρίτης μέσα στο κελί του.

Ο 42χρονος είχε εκφράσει στο παρελθόν την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει και πρόσφατα είχε διακομιστεί στο Νοσοκομείο Λαμίας μετά από αίτημά του. Το έγκλειστο μέλος της 17 Νοέμβρη Αλέξανδρος Γιωτόπουλος είχε κάνει αναφορά σε παλιότερη επιστολή του στο «Έθνος» στο συγκεκριμένο Πακιστανό, καθώς βρισκόταν στην ίδια πτέρυγα με εκείνον και γνώριζε την ιδιαιτερότητα της περίπτωσής του. Ο Γιωτόπουλος έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για την ανάγκη λήψης μέτρων για τον 42χρονο προκειμένου να μην υποτροπιάσει η κατάστασή του.

Χθες, συγκρατούμενοί του διαμαρτυρήθηκαν ότι δεν του δόθηκε η ανάλογη προσοχή με αποτέλεσμα αντί να βρίσκεται σε ψυχιατρείο ή υπό παρακολούθηση γιατρού στο νοσοκομείο να παραμένει στο κελί του. Μετά την αυτοχειρία έγιναν μικρής έκτασης επεισόδια στην πτέρυγα τύπου Γ’, όπου κρατούνται οι Νίκος Μαζιώτης, Γιάννης Ναξάκης και Χρήστος Ροδόπουλος.

Δημοφιλή