Έβρος: Επιχείρηση διάσωσης παράτυπων μεταναστών. Ανάμεσα τους πολλές γυναίκες και παιδιά

Έβρος: Επιχείρηση διάσωσης παράτυπων μεταναστών. Ανάμεσα τους πολλές γυναίκες και παιδιά
eurokinissi

Αίσιο τέλος είχε η επιχείρηση διάσωσης των 68 μεταναστών σε περιοχή του Έβρου.

Οι ελληνικές αρχές κατάφεραν να οδηγήσουν με ασφάλεια τα 14 παιδιά και βρέφη, τις επτά γυναίκες και τους 47 άνδρες από το ανάχωμα του Θούριου στην κοίτη του ποταμού Έβρου-όπου τους είχε εγκαταλείψει ο διακινητής- στο ανάχωμα του Πύθιου και από εκεί στο Πύθιο όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές ο διακινητής με δέκα φουσκωτές βάρκες εγκατέλειψε στις τέσσερις τα ξημερώματα τους 68 μετανάστες πάνω στο ανάχωμα. Αμέσως οι μετανάστες έκαναν χρήση του ευρωπαϊκού τηλεφωνικού αριθμού επικινδυνότητας και ενημέρωσαν τις ελληνικές αρχές. Οι αστυνομικές αρχές τους εντόπισαν και με το πρώτο φως της ημέρας στήθηκε μεγάλη επιχείρηση διάσωσής τους.

Με βάρκες τους μετέφεραν τμηματικά από το ανάχωμα του Θούριου στο ανάχωμα του Πύθιου, μέσα στην πλημμυρισμένη πεδιάδα και στη συνέχεια με άλλη βάρκα του οδήγησαν στον οικισμό του Πύθιου όπου τους ανέμεναν ασθενοφόρο του ΕΑΚΒ και εθελοντές διασώστες. Τους δόθηκαν στεγνά ρούχα και ξηρά τροφή.

Στη συνέχεια, μεταφέρθηκαν στο κέντρο κράτησης μεταναστών στην Ορεστιάδα όπου έγινε η ταυτοποίηση των στοιχείων τους. Η πλειονότητα των μεταναστών προέρχονται από τη Συρία και ένας μικρός αριθμός από την Ιορδανία.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ)

Δημοφιλή