Η ομάδα του Χριστόδουλου Ξηρού σχεδίαζε δοκιμαστική έκρηξη βόμβας-«πυραύλου» σε εκκλησία

H ομάδα του Χριστόδουλου Ξηρού σχεδίαζε δοκιμαστική έκρηξη βόμβας-«πυραύλου» σε εκκλησία
HUFFPOST GREECE

Όλες οι λεπτομέρειες για τις πρόβες ανατίναξης των φυλακών Κορυδαλλού που έκανε ο Χριστόδουλος Ξηρός στο κρησφύγετο που ανακάλυψε η Αντιτρομοκρατική στο 29,5ο χιλιόμετρο της παλιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου, έξω από το χωριό Λουτρόπυργος, εμπεριέχονται στη δικογραφία της πολύκροτης υπόθεσης.

Ο Χριστόδουλος γράφει για «απαραίτητη δοκιμή της μινιατούρας βόμβας». Πιο συγκεκριμένα, σε σημειώσεις του ενημερώνει τους συνεργούς του για τα αποτελέσματα της «μινιατούρας» βόμβας-πύραυλο, την οποία πιθανότατα κατασκεύασε ο ίδιος και πυροδότησε «δοκιμαστικά» τα ξημερώματα εκείνης της ημέρας ο «Ιάσωνας» μαζί με ένα ακόμη άτομο, ενδεχομένως τον «Θωμά», τον «Στέλιο» ή τη «Ρωξάνη».

Στις 23 Μαρτίου 2015, μετά από παραγγελία του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή, εντοπίστηκε από στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας το «πεδίο βολής» της δοκιμής στο δήμο Νέας Περάμου Αττικής. Ήταν ένα παλιό υδραγωγείο της ΕΥΔΑΠ, στο 29,5 χλμ. της παλιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου, έξω από το χωριό Λουτρόπυργος. Ουσιαστικά είχαν πραγματοποιήσει μία μικρότερη προσομοίωση, για την ανατίναξη του εξωτερικού τοίχου των φυλακών Κορυδαλλού με την μεγα-βόμβα των περίπου 150 κιλών, που θα κατασκεύαζαν. Στο σημείο φθοράς του τοίχου έγινε αυτοψία, συλλέχθηκαν ιχνοστοιχεία και απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Τεχνικές λεπτομέρειες για τον «πύραυλο»

Ο «Νίκος», δηλαδή ο Χριστόδουλος Ξηρός, συνεχίζει τις περιγραφές της «πρόβας»: «Όμως φίλοι μου από τα λίγα που μου περιέγραψαν οι σύντροφοι που έκαναν τη δοκιμή βγαίνουν με σιγουριά τα παρακάτω συμπεράσματα που μας ενδιαφέρουν άμεσα: α)το σύστημα δουλεύει όπως περιγράφουν τα εγχειρίδια β) ''χτυπάει'' από μακριά, κατευθύνει μέγα μέρος του ωστικού κύματος στο στόχο και δ) το αποτέλεσμα είναι πολύ κοντά στα περιγραφόμενα, με απλά λόγια ,πλέον μπορούμε να θεωρούμε τα εγχειρίδια αρκετά αξιόπιστα, με την προϋπόθεση πάντα ότι οι κατασκευές μας θα είναι αρκετά κοντά στις απαιτήσεις που αυτά θέτουν».

Στις 21:37 το βράδυ της 27ης Σεπτεμβρίου 2014, οι «εξωτερικοί» συνεργάτες στέλνουν στους έγκλειστους Πυρήνες, φωτογραφίες από τη «δοκιμή», προς εκτίμηση των αποτελεσμάτων της. Σημειώνεται πως από το καλοκαίρι του 2014, ο «Ιάσωνας» αναζητούσε χώρους για την πραγματοποίηση της δοκιμής έκρηξης βόμβας-«πύραυλου» αλά… Αλ Κάϊντα, ένας από τους οποίους ήταν μια… εκκλησία! Υπό τον φόβο «κάποιος μ…… να πάει να ανάψει κερί» όπως έγραψαν σε επιστολή τους, διέγραψαν αυτή την τοποθεσία.

Δημοφιλή