Eurimac: Η βορειοελλαδική εταιρεία που τετραγώνισε τα μακαρόνια

Eurimac: Η βορειοελλαδική εταιρεία που τετραγώνισε τα μακαρόνια
eurimac

Η Eurimac ΑΕ, η γνωστή βορειοελλαδική βιομηχανία ζυμαρικών αποκάλυψε μία παγκόσμια, πατενταρισμένη καινοτομία, το τετράγωνο μακαρόνι. Έτσι, μετά τους Ιάπωνες που τετραγώνισαν τα καρπούζια, έχουμε την ελληνική εταιρεία, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, να βγάζει από την παραγωγή πέντε είδη τετράγωνων ζυμαρικών, τα «tetragono» by Eurimac.

Η ιδέα τετραγωνισμού του κυλίνδρου στα ζυμαρικά ήταν κάτι που μελετούσε ο κ. Σταύρος Κωνσταντινίδης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eurimac, εδώ και 30 χρόνια.

«Δεν είναι μόνο ένα διαφοροποιητικό στοιχείο, για το μάρκετινγκ. Το τετράγωνο σχήμα στα ζυμαρικά έχει τέσσερα πολύ συγκεκριμένα πλεονεκτήματα. Συγκρατεί πολύ καλύτερα τη σάλτσα, η μάζα του ζυμαρικού είναι πιο συμπαγής άρα κρατάει καλύτερα στο βράσιμο, ενώ οι γωνίες που έχει το ζυμαρικό δίνουν διαφορετική αίσθηση στον ουρανίσκο έτσι που κανείς απολαμβάνει περισσότερο τη μακαρονάδα. Επιπλέον, το τετράγωνο ζυμαρικό, είναι ιδανικό για τα εστιατόρια, επειδή αντέχει στο προβράσιμο», εξήγησε ο κ. Κωνσταντινίδης.

Η Εurimac με τα «tetragono» προϊόντα αποκτά ένα πολύ ισχυρό χαρτί για την εσωτερική αγορά αλλά και τη διεθνή.

Παρ' ολ' αυτά, όπως είπε o υπεύθυνος εξαγωγών κ. Σβεν βαν Άσπερεν, η εταιρεία δεν πρόκειται, μετά το «tetragono» να …εγκαταλείψει τα κλασικά είδη ζυμαρικών.

«Τετράγωνα θα παράγουμε πέντε είδη μακαρονιών, τρία σπαγγέτι, πένες και στριφτό, ενώ κανονικά θα συνεχίσουμε να παράγουμε τα 45 κλασικά είδη που βγάζουμε για την ελληνική και τη διεθνή αγορά».