Μετά τον Βαρουφάκη για ρήξη μιλά και ο Τσακαλώτος: «Έτοιμοι για ρήξη αν δεν πάνε καλά τα πράγματα»

Μετά τον Βαρουφάκη για ρήξη μιλά και ο Τσακαλώτος: «Έτοιμοι για ρήξη αν δεν πάνε καλά τα πράγματα»
Nick Paleologos / SOOC

Μετά τη «ρήξη» του Γιάνη Βαρουφάκη από τα Χανιά που προκάλεσε πολλά σχόλια και κυρίως ερωτήματα για το τι εννοεί, και δεύτερο μέλος της κυβέρνησης μίλησε για ρήξη.

Ο λόγος για τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών για θέματα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

«Ο ελληνικός λαός έχει καταλάβει ότι εμείς υποστηρίζουμε τον κόσμο της εργασίας, υποστηρίζουμε αυτούς που χάσανε πολλά πράγματα στην προηγούμενη κατάσταση και είμαστε έτοιμοι αν δεν πάνε καλά τα πράγματα για μια ρήξη», τόνισε μιλώντας στο STAR, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι βασικό για την κυβέρνηση είναι το θετικό σενάριο.

Κληθείς να σχολιάσει την πρόσφατη δήλωση του υπουργού Οικονομικών περί ρήξης από την Κρήτη ανέφερε ότι αυτό το «είχε πει ο Γιάννης Βαρουφάκης και στις προγραμματικές δηλώσεις».

Ο κ. Τσακαλώτος επισήμανε πως ο λαός έχει καταλάβει ότι «αν δεν πας σε μια ρήξη, αν δεν το έχεις ούτε σαν ενδεχόμενο προφανώς θα σου περάσουν τα ίδια μέτρα».

«Δημιουργούμε ασάφεια στους εταίρους μας για τις προθέσεις μας σκοπίμως γιατί πρέπει να ξέρουν ότι είμαστε έτοιμοι για μια ρήξη αλλιώς δεν διαπραγματεύεσαι», είπε χαρακτηριστικά.

Δεν αποκάλυψε τα κρυφά χαρτιά της κυβέρνησης

Πάντως ο κ. Τσακαλώτος δεν θέλησε να αποκαλύψει τα κρυφά χαρτιά της κυβέρνησης για το τι σκοπεύει να κάνει αν τα πράγματα δεν εξελιχθούν καλά, τονίζοντας ότι αυτό είναι ένα διαπραγματευτικό ατού, που δεν πρέπει να γνωρίζει η άλλη πλευρά.

Και τόνισε πως βασικό μέλημα της κυβέρνησης είναι το θετικό σενάριο, λέγοντας ότι «εμείς επιλέξαμε στη διαπραγμάτευση να είμαστε πολύ λογικοί, πολύ ευγενικοί, πολύ μετριοπαθείς σ' αυτά που ζητάμε. Αν μετά από όλα αυτά, μας πουν ότι τίποτα δεν άλλαξε με τις εκλογές και ότι πρέπει να κάνουμε ακριβώς αυτό που δεν έκανε η ΝΔ με τη λίστα Χαρδούβελη, προφανώς αυτό δεν είναι μια βάση συμφωνίας και νομίζω ότι και ο ελληνικός λαός δεν το θέλει αυτό».

Ωστόσο σημειώνεται ότι ο κ. Τσακαλώτος, σε νέα δήλωσή του εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η λύση με τους δανειστές είναι πιο κοντά από ποτέ. Αναλυτικότερα, η δήλωση έχει ως εξής: «όλες αυτές τις μέρες εργαζόμαστε εντατικά για να βρεθεί αμοιβαία επωφελής και βιώσιμη λύση με τους εταίρους μας. Ιδιαίτερα μετά τη Σύνοδο Κορυφής και την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Βερολίνο είμαι αισιόδοξος ότι αυτή η λύση είναι περισσότερο κοντά από ποτέ».

ΝΔ: Η κυβέρνηση απειλεί με χρεοκοπία την ίδια τη χώρα

Δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης: «Συνεχίζοντας την κωμωδία της "υπερήφανης" διαπραγμάτευσης, η κυβέρνηση απειλεί τώρα με χρεοκοπία την ίδια τη χώρα! Όμως, η αυτοκτονία δεν μπορεί να είναι και απειλή. Τους προτείνουμε να ξαναδιαβάσουν τι υπέγραψαν στις 20 Φεβρουαρίου στο Eurogroup».

Δημοφιλή