ΠΟΜΙΔΑ: "Αντικοινωνική και παράλογη η ρύθμιση της Γενικής Γραμματείας Εσόδων για τα ακίνητα

ΠΟΜΙΔΑ: "Αντικοινωνική και παράλογη η ρύθμιση της Γενικής Γραμματείας Εσόδων για τα ακίνητα
View of a city, Athens, Greece.
View of a city, Athens, Greece.
Magnusson, Roine via Getty Images

Με επιστολή προς την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών καταγγέλλει η πανελλαδική Ομοσπονδία ιδιοκτητών ακινήτων τη νέα ρύθμιση της Γενικής Γραμματείας Εσόδων.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρουν πως η ΠΟΛ.1069/23.3.2015 είναι διπλή συμφορά για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές. Την χαρακτηρίζουν κατάφωρα αντικοινωνική και παράλογη, καθώς χιλιάδες εκμισθωτές ακινήτων σε όλη τη χώρα θα πρέπει να πληρώσουν φόρο για όλα τα μισθώματα του έτους 2014 που δεν έχουν εισπράξει από τους ενοικιαστές τους.

«Έτσι τιμωρούνται με τον πιο βάναυσο και θηριώδη τρόπο όσοι υπομονετικοί ιδιοκτήτες στήριξαν και εξακολουθούν να δείχνουν έμπρακτη κοινωνική αλληλεγγύη προς τους ενοικιαστές τους, περιμένοντας τους πότε θα μπορέσουν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Όμως, τιμωρούνται ταυτόχρονα και οι ενοικιαστές, αφού το Κράτος αφήνει πλέον ως μοναδική διέξοδο από το μαρτύριο αυτό, την κίνηση των διαδικασιών έξωσης εναντίον όσων δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους», αναφέρει η ΠΟΜΙΔΑ.

Ακόμα, η Ομοσπονδία ζητά από το υπουργείο Οικονομικών να δώσει άμεση λύση στο σοβαρότατο φορολογικό αλλά και κοινωνικό αυτό πρόβλημα, καθιερώνοντας τη δυνατότητα δήλωσής τους ως ανείσπρακτων, κατά την ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης εισοδημάτων Ε2.

(Με πληροφορίες του ΑΠΕ -ΜΠΕ)

Δημοφιλή