Με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος στην Ιταλία για μεταμόσχευση καρδιάς ο τετράχρονος Αλέξανδρος

Με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος στην Ιταλία για μεταμόσχευση καρδιάς ο τετράχρονος Αλέξανδρος
Eurokinissi/ Photo αρχείου

Με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιταλία προκειμένου να υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς ο μικρός Αλέξανδρος έπειτα από έγκριση που έδωσε το υπουργείο Υγείας.

Ο τετράχρονος, ο οποίος πάσχει από διατακτική καρδιοπάθεια, νοσηλεύεται εδώ και περίπου πέντε ημέρες στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πάτρας και πρέπει να μεταφερθεί άμεσα στο πανεπιστημιακό κέντρο της Πάντοβα στην Ιταλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη δοθεί η έγκριση, έτσι ώστε η αεροδιακομιδή να γίνει με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο, αφού απαιτούνται ειδικές συνθήκες για το ταξίδι.

Όμως, πρώτα θα πρέπει να δοθεί το «πράσινο» φως από τους γιατρούς της ΜΕΘ, για να μην υπάρξει οποιοσδήποτε κίνδυνος για τον μικρό Αλέξανδρο.

Η περιπέτεια για το παιδί, αλλά και την οικογένειά του, ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες, όταν παρουσίασε πρόβλημα υγείας και διακομίστηκε από την Πρέβεζα, σε νοσοκομείο των Ιωαννίνων.

Εκεί οι γιατροί έκριναν πως έπρεπε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας, αλλά οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν την προσγείωση στρατιωτικού αεροπλάνου, στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων.

Έτσι, αποφασίστηκε να μεταφερθεί στην ΜΕΘ Παίδων και Εφήβων του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πάτρας. Ταυτόχρονα, ξεκίνησαν οι ενέργειες, ώστε να βρεθεί μεταμοσχευτικό κέντρο, στο οποίο θα μπορούσε να νοσηλευθεί ο μικρός Αλέξανδρος, μέχρι να βρεθεί και το κατάλληλο μόσχευμα.

Τελικά, η θετική απάντηση ήλθε από το πανεπιστημιακό κέντρο της Πάντοβα.

Σύμφωνα με ανθρώπους του συγγενικού περιβάλλοντος του μικρού Αλέξανδρου, με τους οποίους επικοινώνησε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπήρξε άμεση ανταπόκριση από τον υπουργό Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, για να γίνουν άμεσα όλες οι διαδικασίες για τη μεταφορά του παιδιού με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, αλλά και τη νοσηλεία του στην Ιταλία.

Στο ταξίδι προς την Ιταλία, τον μικρό Αλέξανδρο θα συνοδεύουν τρεις γιατροί και δύο νοσηλευτές.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή