Σκάνδαλο στο Σαν Φρανσίσκο με μονομαχίες φυλακισμένων στο στυλ του «Game of Thrones»

Σκάνδαλο στο Σαν Φρανσίσκο με μονομαχίες φυλακισμένων στο στυλ του «Game of Thrones»

blog.viajesrockyfotos.com/alcatraz-su-historia-tras-de-la..." data-caption="Lee el reportaje en blog.viajesrockyfotos.com/alcatraz-su-historia-tras-de-la..." data-credit="JR. Ãlvaro González/Flickr">

Ισχυρισμούς ότι βοηθοί σερίφη σε φυλακή του Σαν Φρανσίσκο (County Jail No. 4 )εξανάγκαζαν κρατουμένους να επιδίδονται σε μονομαχίες, θυμίζοντας σκηνές από την τηλεοπτική σειρά «Game of Thrones», βάζοντας μάλιστα στοιχήματα, θα διερευνήσει το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του Guardian, ένας κρατούμενος, βάρους περίπου 70 κιλών, φέρεται να εξαναγκάστηκε να αντιμετωπίσει έναν κρατούμενο περίπου 160 κιλών, απειλούμενος με ξυλοδαρμό και χρήση τέιζερ, σύμφωνα με τον δημόσιο συνήγορο, Τζεφ Αντάτσι.

Τέσσερις βοηθοί σερίφη κατηγορήθηκαν από τρεις κρατουμένους για διοργάνωση σκληρών μονομαχιών για τη διασκέδασή τους, ενθαρρύνοντας μάλιστα τους εμπλεκόμενους με συνθήματα. Σύμφωνα με τον Αντάτσι, ο βοηθός που φέρεται να διοργάνωνε τις μονομαχίες είχε κατηγορηθεί το 2006 για σεξουαλικές επιθέσεις σε κρατουμένους, στο πλαίσιο μιας υπόθεσης η οποία αργότερα διευθετήθηκε εξωδικαστικά.

«Μπορώ να το περιγράψω μόνο ως ένα εξωφρενικά σαδιστικό σενάριο, που ακούγεται σαν να βγήκε από το Game of Thrones» είπε ο Αντάτσι σε συνέντευξη Τύπου. Σε ηχητικό που παρουσίασε ο ίδιος, ακούγεται η κατάθεση του «ελαφρών βαρών» κρατουμένου, Ρίκο Παλικίκο Γκαρσία, στην οποία κάνει λόγο για στοιχηματισμό από φύλακες σε βάρος του και εξαναγκασμό του να παλέψει. «Βασικά αν δεν πάλευα μου έλεγε στην ουσία ότι θα με ξυλοκοπούσε, έδενε με χειροπέδες, και χτυπούσε με τέιζερ, όλα μαζί». Ο ίδιος κατέληξε με πιθανώς σπασμένα πλευρά, ενώ και ο βαρύτερος αντίπαλός του τραυματίστηκε επίσης. Όπως αναφέρθηκε, τους είπαν ότι εάν ζητούσαν ιατρική βοήθεια θα ξυλοκοπούνταν. Όσον αφορά στην ανταμοιβή των νικητών, οι φύλακες τους είπαν ότι θα τους έδιναν χάμπουργκερ, αλλά αν έλεγαν όχι, θα τους έριχναν σπρέι πιπεριού, θα ξυλοκοπούνταν, θα μεταφέρονταν σε πιο επικίνδυνα καταλύματα και θα τους στερούσαν την τροφή. Ο Στάνλεϊ Χάρις, ο πιο μεγαλόσωμος κρατούμενος της ομάδας του, υβριζόταν από τους βοηθούς σερίφη, οι οποίοι τον ανάγκαζαν να παίρνει κάμψεις για να ετοιμαστεί για τις μονομαχίες- οι οποίες λάμβαναν χώρα στον έβδομο όροφο της φυλακής, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Αντάτσι.

Ο σερίφης, Ρος Μιρκαρίμι, ζήτησε από το υπουργείο Δικαιοσύνης να παρέμβει και να διεξάγει ομοσπονδιακή έρευνα. Ωστόσο, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την ένωση των βοηθών σερίφη (San Francisco Deputy Sheriff's Association) χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς «υπερβολικούς».

Δημοφιλή