Τι απαντά η Βασιλική Λέβα στις καταγγελίες της Ντόρας Μπακογιάννη για συναντήσεις με καταδικασθέντες για τρομοκρατικές πράξεις

Τι απαντά η Βασιλική Λέβα στις καταγγελίες της Ντόρας Μπακογιάννη για συναντήσεις με καταδικασθέντες για τρομοκρατικές πράξεις
Eurokinissi/Photo αρχείου

Διευκρινήσεις για την επίσκεψή της στις φυλακές Δομοκού έδωσε η βουλευτής της ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Λέβα έπειτα από τις καταγγελίες της κ. Ντόρας Μπακογιάννη πως η κ. Λέβα είχε συναντήσεις με καταδικασμένα μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων που πραγματοποιούν απεργία πείνας. Μάλιστα η κ. Μπακογιάννη σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, θέτει ευθέως το ερώτημα εάν η κυβέρνηση «διαπραγματεύεται με τους τρομοκράτες».

Η κ. Λέβα με ανακοίνωσή της απαντά πως η επίσκεψή της στο κατάστημα κράτησης Δομοκού, έγινε εξαιτίας της έκρυθμης κατάστασης που επικρατούσε στις φυλακές λόγω του θανάτου κρατουμένου από καρδιακή προσβολή, της δολοφονίας του αρχιφύλακα Γκαλιμάνη, της αυτοκτονίας του νεαρού Πακιστανού και της συνεχιζόμενης απεργίας πείνας κρατουμένων στην ακτίνα των φυλακών τύπου Γ, που είχε φέρει σε αδιέξοδο τους εργαζόμενους και είχε δημιουργήσει κλίμα ανησυχίας στην τοπική κοινωνία.

«Επισκέφτηκα το κατάστημα κράτησης Δομοκού, ως όφειλα ως βουλευτής του νομού» ανέφερε στην ανακοίνωσή της η κ. Λέβα και προσθέτει: «Σκοπός της επίσκεψης ήταν να διαπιστώσουμε την κατάσταση και να καταγράψουμε τα προβλήματα που απασχολούν τόσο τους εργαζόμενους, όσο και κρατούμενους. Στο πλαίσιο αυτό επισκέφθηκα και το νοσοκομείο της Λαμίας, όπου μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται δύο εκ των απεργών πείνας».

Υπογραμμίζει δε πως η επίσκεψη δεν αφορούσε συνάντηση με συγκεκριμένους κρατούμενους, αλλά συζήτηση με τη διεύθυνση, τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, τους εξωτερικούς φρουρούς και τα προβλήματά τους.

«Σε αυτό το πλαίσιο και με την παρουσία σωφρονιστικών υπαλλήλων είχα συζήτηση με κρατούμενους στην πτέρυγα τύπου Γ. Όσο για την επίσκεψη στο νοσοκομείο, αυτή επικεντρώθηκε στη συζήτηση με τους γιατρούς και τον διευθυντή σχετικά με το ιατρικό σκέλος της υπόθεσης, καθώς στις φυλακές Δομοκού δεν υπάρχει μόνιμος γιατρός. Τελευταία μόνο, και μετά από παρέμβασή μας, υπάρχει επισκέπτης γιατρός» καταλήγει η ανακοίνωση που εξέδωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοφιλή