Μαθητές προς Τσίπρα: Μην μας κόβετε τα φτερά. Επιτρέψτε μας να πάμε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Λυκείων

Μαθητές προς Τσίπρα: Μην μας κόβετε τα φτερά. Επιτρέψτε μας να πάμε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Λυκείων
Facebook

Την παρέμβαση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ζητούν οι μαθητές της ποδοσφαιρικής ομάδας του 1ου ΕΠΑΛ Αγρινίου, πρωταθλητές Ελλάδας, προκειμένου να μπορέσουν να πάνε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Λυκείων της Γουατεμάλας, λόγω πληροφοριών που έχουν διακινηθεί, σύμφωνα με τις οποίες η χώρα μας δεν θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Λυκείων της Γουατεμάλας.

Η επιστολή την οποία απέστειλαν στον κ. Τσίπρα, όπως παρατίθεται σε σχετικό δημοσίευμα του agrinionews, έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ Πρωθυπουργέ

Πήραμε την πρωτοβουλία και σας απευθύνουμε την παρούσα επιστολή ως μαθητές – αθλητές της ποδοσφαιρικής ομάδας του 1ου ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου, και μάλιστα ως πρωταθλητές Ελλάδας.

Συμμετείχαμε λοιπόν και φέτος , όπως και τα προηγούμενα χρόνια, στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Λυκείων , ως ομάδα ποδοσφαίρου του Σχολείου μας , του 1ου ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου , όπου καταφέραμε να φτάσουμε στον τελικό αγώνα και να αναδειχτούμε πρωταθλητές Ελλάδας.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας θα συμμετέχουμε και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Λυκείων , όπου ήδη έχει δηλώσει συμμετοχή και η Ελλάδα με τις ομάδες που θα αναδειχθούν πρωταθλήτριες και το οποίο για φέτος θα διεξαχθεί στη Γουατεμάλα.

Με αφορμή λοιπόν την πληροφορία από το Υπουργείο Παιδείας, μετά το πέρας των τελικών αγώνων, ότι η Ελλάδα δεν θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Λυκείων με τις Πρωταθλήτριες ομάδες της, λόγω οικονομικής κρίσης, λόγω του ότι δεν μπορούν να διατεθούν κονδύλια από το κράτος γι’ αυτό το σκοπό εξαιτίας των περικοπών, θα θέλαμε να εκφράσουμε κάποιες σκέψεις μας και να τις μοιραστούμε μαζί σας.

Για να φτάσουμε στον τελικό αγώνα, όπου κατακτήσαμε το πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, αγωνιστήκαμε πολύ σκληρά με πείσμα και μεράκι γι’ αυτό που κάναμε, με πρόγραμμα και πειθαρχία στοχεύοντας πάντα στην πρόκριση, θυσιάζοντας τον ελεύθερο χρόνο μας και πολλές φορές τον ύπνο μας. Φυσικά όλα αυτά με τη βοήθεια και τη συμπαράσταση των καθηγητών του σχολείου μας. Το όνειρό μας ήταν να φτάσουμε στην κορυφή, να τιμήσουμε όλη την σχολική κοινότητα και να κάνουμε περήφανη την Ελλάδα εκπροσωπώντας την και στους Παγκόσμιους Αγώνες Λυκείων.

Και να που τα καταφέραμε, οι αγώνες μας δικαιώθηκαν, είμαστε έτοιμοι με πολύ ενθουσιασμό να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα για μεγαλύτερη κατάκτηση, να ταξιδέψουμε στην Γουατεμάλα. Είμαστε περήφανοι που, μέσα από τον αθλητισμό, μας δίνεται η δυνατότητα να ταξιδέψουμε, να γνωρίσουμε και να συναγωνιστούμε με συνομήλικα άτομα από όλο τον κόσμο με τα ίδια ενδιαφέροντα, να αποκτήσουμε εμπειρίες σε εκπαιδευτικό επίπεδο που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της προσωπικότητας μας, να κάνουμε πράξη, δικαιωματικά πλέον, το όνειρό μας, το όνειρο της συμμετοχής μας σε τέτοιους αγώνες.

Δεν είναι άδικο λοιπόν, αντί να επιβραβεύεται η πανελλήνια νίκη μας, αντί ένα ευαίσθητο Υπουργείο, όπως είναι το Υπουργείο Παιδείας, να μας ενθαρρύνει να στοχεύουμε ακόμα πιο ψηλά, αντί να μας τροφοδοτεί με ενέργεια για την κατάκτηση ανώτερων στόχων στον αθλητισμό και στη γνώση, να φαίνεται τελικά ότι μας κόβει τα φτερά, να μας αποθαρρύνει και να μας απογοητεύει;

Νιώθουμε ότι η παλιά γενιά δεν φαίνεται να στηρίζει την νέα γενιά, που καλείται να φανεί δυνατή και να ξεπεράσει τις όποιες δυσκολίες της κρίσης. Νιώθουμε ότι τιμωρούμαστε για μια νίκη που πετύχαμε επάξια και αξιοκρατικά. Αισθανόμαστε ότι τα θετικά μηνύματα πού πρέπει να μας δίνει η κοινωνία δεν μπορούν να φτάσουν σε εμάς.

Δεν είναι κρίμα οι δυνατότητές μας και οι επιδόσεις μας να περιορίζονται στα Εθνικά Σύνορα, τη στιγμή που φαίνεται ότι είμαστε ικανοί να διεκδικήσουμε πολλά περισσότερα με την θέληση και την δύναμη της ψυχής μας;

Κύριε Πρωθυπουργέ , απευθυνόμενοι σε εσάς, σε έναν νέο πρωθυπουργό και νέο άνθρωπο, σε έναν άνθρωπο που είναι κοντά στους νέους, πιστεύουμε ότι θα ευαισθητοποιηθείτε ακούγοντας την φωνή μας και θα μεριμνήσετε ώστε να εξαντληθούν οι οποιεσδήποτε δυνατότητες υπάρχουν για να ταξιδέψουμε τελικά στην Γουατεμάλα, να μην είμαστε εμείς οι νέοι τα θύματα της οικονομικής κρίσης, να μη χάσουμε τα όνειρά μας, τη φιλοδοξία μας, την αισιοδοξία μας …

Με εκτίμηση

Οι μαθητές του 1ου ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου

Πρωταθλητές στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Ποδοσφαίρου 2014-15»

Δημοφιλή