ΚΟΙΝΩΝΙΑ
28/03/2015 09:29 EET | Updated 28/03/2015 09:35 EET

Ρατσιστική επίθεση ή ξεκαθάρισμα λογαριασμών; Έσπασαν πάνω από 15 αυτοκίνητα αλλοδαπών στα Λεχαινά

ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ- ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ
Φωτογραφία αρχείου.

Πάνω από 15 αυτοκίνητα αλλοδαπών μεταναστών από τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Αλβανία, που ήταν παρκαρισμένα σε διάφορα σημεία της πόλης, έγιναν στόχος βανδαλισμού στα Λεχαινά το βράδυ της Πέμπτης. Με πέτρες, τούβλα και άλλα βαριά αντικείμενα οι άγνωστοι βάνδαλοι έσπασαν τα τζάμια των αυτοκινήτων χωρίς να προξενήσουν άλλες φθορές. Τα θύματα της επίθεσης, κάνουν λόγο για ρατσιστική επίθεση δηλώνοντας ότι φοβούνται… για τα χειρότερα! Ωστόσο, δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα εάν πρόκειται για κρούσμα ρατσιστικής επίθεσης ή «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» ανάμεσα σε ομάδες αλλοδαπών μεταναστών.

Τα περισσότερα από τα αυτοκίνητα ήταν παρκαρισμένα στο πάρκινγκ του δήμου στην παλιά αγορά και στους γύρω δρόμους, ενώ το πιο εντυπωσιακό είναι ότι ο δράστης ή οι δράστες της επίθεσης ήξερε πολύ καλά τι έκανε, αφού δεν «χτύπησε» μόνο τα αυτοκίνητα που είχαν ξένες πινακίδες κυκλοφορίας, αλλά και αυτοκίνητα με ελληνικούς αριθμούς που ανήκουν όμως σε αλλοδαπούς μετανάστες.

Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων άρχισαν να συνειδητοποιούν από  νωρίς το πρωί ότι τα αυτοκίνητά τους είναι σπασμένα, ενώ το μεσημέρι, όλα τα «θύματα» των επιθέσεων συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν στον χώρο του δημοτικού πάρκινγκ. Εκεί βρέθηκαν τόσο ο αντιδήμαρχος κ. Ανδρέας Μίγκος όσο και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Νεόφυτος Παπαδόπουλος που άκουσαν τις ανησυχίες και τους φόβους των αλλοδαπών μεταναστών.

«Έχω οικογένεια, τι θα γίνει αν μετά το αυτοκίνητό μου έρθουν το βράδυ και χτυπήσουν το σπίτι μου;» είπε ένα από τα θύματα της επίθεσης, ενώ ένας ακόμα από τους αλλοδαπούς πρόσθεσε:

«Μετά από αυτό φοβόμαστε ακόμα και στα σπίτια μας να πάμε. Μπορεί και να κινδυνεύουμε, να διατρέχει κίνδυνο ακόμα και η ζωή μας».

Για το περιστατικό ενημερώθηκε και το Αστυνομικό Τμήμα Λεχαινών το οποίο κάνει λεπτομερείς έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη ή των δραστών της επίθεσης.

Πηγή: patrisnews