ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
28/03/2015 09:31 EET | Updated 28/03/2015 16:40 EET

Δραγασάκης: Εντός εβδομάδων η ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ

Sooc

Εντός των επόμενων εβδομάδων θα ολοκληρωθεί η διαδικασία ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

Η Cosco και άλλοι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν «πολύ μια ανταγωνιστική προσφορά» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης σε συνέντευξη του στο κινέζικο πρακτορείο.

Οπως σχολιάζει και το κινέζικο πρακτορείο, πρόκειται για μία στροφή 180 μοιρών της ελληνικής κυβέρνησης. Βέβαια, τόσο ο Γιάννης Δραγασάκης, όσο και ο Γ. Βαρουφάκης, είχαν ξεχωρίσει την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του πειραιά, λέγοντας πως στην περίπτωση της Cosco ήταν μια συμφέρουσα για το ελληνικό δημόσιο συμφωνία, καθώς η εμπορική κίνηση οκταπλασιάστηκε. Ωστόσο δεν είναι σίγουρο, πως και τα άλλα μέλη της κυβέρνησης συμφωνούν με αυτήν την προοπτική.

Η Cosco που ήδη ελέγχει την Προβλήτα 2 και την Προβλήτα 3 (μέσω του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά), διεκδικεί τον έλεγχο και του 67% της προβλήτας 1, που μέχρι στιγμής έχει ο ΟΛΠ.

Η συμφωνία θα ολοκληρωθεί μέσα σε εβδομάδες, μετά από μια μικρή καθυστέρηση λόγω της αλλαγής κυβέρνησης, ανέφερε ο κ. Δραγασάκης, ο οποίος υπονόησε ότι η Cosco διαθέτει προβάδισμα, σύμφωνα με το Xinhua.

Το τριετές πλάνο συνεργασίας που πρότεινε ο Δραγασάκης στους Κινέζους

Σύμφωνα με το κινέζικο πρακτορείο, ο Γιάννης Δραγασάκης πρότεινε στο Πεκίνο ένα ευρύ πλαίσιο συνεργασίας, 3ετούς ορίζοντα, που περιλαμβάνει κυρίως την αξιοποίηση του Θριάσιου (δημιουργία logistics center) και την συμμετοχή των Κινέζων στην κατασκευή μέρους του σιδηροδρομικού δικτύου και του νέου αεροδρομίου της Κρήτης.

Τρεις είναι οι προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης είπε ο Αντιπρόεδρος. Να «δημιουργήσουμε χρήματα», να αναπτύξουμε την οικονομία και να μειώσουμε την ανεργία.

Διαβάστε επίσης:

Δρίτσας: Ισχύει ότι είχαμε πει στις προγραμματικές δηλώσεις για τον ΟΛΠ

Λιμενεργάτες για ΟΛΠ: Αν αθετηθούν οι κυβερνητικές δεσμεύσεις θα αντιδράσουμε

Βαρβιτσιώτης: Η κυβέρνηση συνεχίζει τη γνωστή της τακτική. Άλλα λόγια μέσα, άλλα λόγια έξω