ΚΟΙΝΩΝΙΑ
28/03/2015 05:28 EET | Updated 28/03/2015 05:28 EET

Αγωγή της Άννας Παναγιωταρέα κατά του στελέχους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Δέσποινας Κουτσούμπα

Eurokinissi

Για συκοφαντική δυσφήμηση κατηγορεί τη Δέσποινα Κουτσούμπα, στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και περιφερειακή σύμβουλο Αττικής με την «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική», η Άννα Παναγιωταρέα, η οποία υπέβαλε αγωγή, ζητώντας το ποσό των 15.000 ευρώ ως αποζημίωση για αναρτήσεις της στο Facebook, οι οποίες, όπως υποστηρίζει η κα Παναγιωταρέα, περιείχαν «ψευδή, ανακριβή και συκοφαντικά γεγονότα». Δείτε το πλήρες κείμενο της αγωγής εδώ.

Από πλευράς της, η κα Κουτσούμπα προέβη σε σχετική ανάρτηση στο Facebook: «Η δημοσιογράφος Άννα Παναγιωταρέα προβαίνει σε αγωγή εναντίον μου (που δεν είμαι δημοσιογράφος) κατηγορώντας με για "συκοφαντική δυσφήμηση διά του τύπου" για δημόσιο σχολιασμό μου που ποτέ δεν δημοσιεύτηκε στον τύπο...Μάλιστα η αγωγή εναντίον μου αναφέρει στην πρώτη σελίδα την ιδιότητά μου ως "επικεφαλής του Γραφείου Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ" (δεν έχουμε επικεφαλής, αλλά θα το παρακάμψω), κάτι που μου επιτρέπει να το θεωρήσω και ως πολιτική δίωξη».

«Ξεχνά βέβαια να αναφέρει ακόμη ότι έχω και συνδικαλιστική ιδιότητα, όπως ότι το διάστημα στο οποίο αναφέρεται κι εκείνη έχει μια δημόσια ιδιότητα: της διορισμένης επικοινωνιακής συμβούλου του Υπουργείου Πολιτισμού επί κυβέρνησης Σαμαρά! Τέλος, αντιγράφω κατά λέξη από την αγωγή αυτό που μου έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση να αναφέρεται από καθηγήτρια δημοσιογραφίας: "Το ότι η εναγόμενη, ως ισχυρίζεται η ίδια, ανήκει στο χώρο της Αριστεράς, κι από θέση αρχής και υπεράσπισης της ελευθερίας του τύπου, είναι αντίθετη στις δικαστικές διώξεις δημοσιογράφων και εφημερίδων, καθώς και των νόμων που τις επιτρέπουν, αποδεικνύει την έλλειψη σεβασμού της προς τη Δικαιοσύνη. Διότι η Ελευθερία του Τύπου δεν αποτελεί αυτοσκοπό (...)" (σελ. 7)"»

«Προφανώς όλα αυτά δεν πρόκειται να φοβίσουν ούτε εμένα ούτε κανένα άλλο μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ούτε τους συναδέλφους μου αρχαιολόγους, ούτε στους αγώνες μας ούτε στην ελεύθερη διατύπωση της άποψής μας! Θα το καταλάβει και η κα Παναγιωταρέα αν έρθει στο δικαστήριο στις 7 Μάη να μας συναντήσει...

ΥΓ.1 Το μόνο που με θλίβει είναι ότι τα παραπάνω αναφερόμενα στην αγωγή υπογράφει ο δικηγόρος Θ. Μαντάς, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Στη δικιά μου ηθική δεν δικαιολογούνται όλα ως "δουλειά".

ΥΓ.2 Στις 7 Μάη σας περιμένω στην Ευελπίδων! Θα ναι πιο όμορφα να είμαστε πολλοί που συμμεριζόμαστε την ελευθερία του... τύπου!».