ΔΙΕΘΝΕΣ
28/03/2015 04:43 EET

Ρώσικος στρατιωτικός τηλεοπτικός σταθμός προτίθεται να προσλάβει τον Τζέρεμι Κλάρκσον

ASSOCIATED PRESS
FILE - In this Wednesday, March 11, 2015 file photo, TV host Jeremy Clarkson gestures as he takes his place in the stands before the Champions League round of 16 second leg soccer match between Chelsea and Paris Saint Germain at Stamford Bridge Stadium in London. A television station owned by the Russian defense ministry is offering a job to former

Ένας τηλεοπτικός σταθμός που ανήκει στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ρωσίας φέρεται να έχει κάνει επαγγελματική πρόταση στον Τζέρεμι Κλάρκσον, που μέχρι πρότινος παρουσίαζε την δημοφιλή εκπομπή «Top Gear» στο BBC.

To ΒΒC ανακοίνωσε την Τετάρτη, 25 Μαρτίου, πως δεν προτίθεται να ανανεώσει το συμβόλαιο του Κλάρκσον, θέτοντας τέρμα στην σύνδεση του παρουσιαστή με την δημοφιλή τηλεοπτική εκπομπή.

Ο τηλεοπτικός σταθμός Zvezda, με την σειρά του, δημοσίευσε μια επιστολή στην ιστοσελίδα του, με την οποία προσκαλεί τον Κλάρκσον να επισκεφτεί την Μόσχα τον Απρίλιο, ώστε να συζητηθεί η πιθανότητα έναρξης μίας ανάλογης εκπομπής, εστιασμένη στο αυτοκίνητο, στην Ρωσία.

Ο σταθμός επίσης κάνει αναφορά και σε έναν αντιπρόσωπο του Κλάρκσον, ο οποίος επιβεβαιώνει πως η προσφορά έχει προωθηθεί στον παρουσιαστή και πως εκείνος εξετάζει την πιθανότητα συνεργασίας με τον ρωσικό σταθμό.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες έχει περιγράψει το «Top Gear» ως μια από τις πιο δημοφιλείς τηλεοπτικές εκπομπές στον κόσμο. Το διεθνές του κοινό υπολογίζεται σε 350 εκατομμύρια θεατές.