ΚΟΙΝΩΝΙΑ
29/03/2015 09:04 EEST | Updated 29/03/2015 18:10 EEST

Ο Στρυμόνας «νίκησε» ανάχωμα στον δήμο Βισαλτίας. Αγωνία στην περιοχή

Ώρες αγωνίας ζουν οι κάτοικοι του δήμου Βισαλτίας, που προσπαθούν να περιορίσουν από το πρωί τα ορμητικά νερά του Στρυμόνα, που κατάφεραν τελικά να σπάσουν μέρος του αναχώματος στον οικισμό του Αχινού και να διεισδύσουν σε καλλιεργήσιμες αγροτικές εκτάσεις.

Από νωρίς το μεσημέρι, η δημοτική Αρχή σε συνεργασία με άνδρες του στρατού κατάφεραν να δημιουργήσουν, παράκτια του Στρυμόνα, ένα περιμετρικό ανάχωμα, ύψους περίπου 1,5 μέτρου, με σκοπό να αποτρέψουν τα νερά να φτάσουν στις κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής.

Οι θυρόπορτες του φράγματος της Κερκίνης ανοιγοκλείνουν σταδιακά, με τη στάθμη του νερού της λίμνης να παραμένει στο κόκκινο, καθώς μέσα της χύνεται ο Στρυμόνας που φέρνει μαζί του τεράστιους όγκους νερού από τα λιωμένα χιόνια της γειτονικής Βουλγαρίας.

Ο δήμαρχος Ηράκλειας Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ επισήμανε πως «η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, αλλά πολύ σοβαρή», ενώ είναι καθησυχαστικός απέναντι στους κατοίκους του δήμου του, που φοβούνται να μην πλημμυρίσουν τα σπίτια τους, σε περίπτωση που δεν αντέξει τον όγκο του νερού, το ανατολικό φράγμα της Κερκίνης.

Επί ποδός βρίσκεται και ο δήμος Εμμανουήλ Παππά, που αναμένει σε λίγες ώρες να φτάσουν τα νερά του Στρυμόνα, που ήταν εγκλωβισμένα στη λίμνη Κερκίνη. Παρά την επούλωση των πληγών που άνοιξε ο ποταμός παράκτια του εν λόγω δήμου, το σπασμένο ανάχωμα στο Πεθελινό, παραμένει επικίνδυνο, καθώς αποτελεί και την εύκολη δίοδο του ποταμού αλλά και των παραποτάμων του.

(Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post