Ανάληψη ευθύνης αφιερωμένη στον Λάμπρο Φούντα – Πυροβόλησε στον αέρα ο φρουρός του Α.Τ. Δάφνης

Ανάληψη ευθύνης αφιερωμένη στον Λάμπρο Φούντα – Πυροβόλησε στον αέρα ο φρουρός του Α.Τ. Δάφνης
Eurokinissi

Ανώνυμη οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη της εμπρηστικής επίθεσης στο Αστυνομικό Τμήμα Δάφνης με τους συντάκτες της προκήρυξης να αφιερώνουν το χτύπημά στο μέλος του Επαναστατικού Αγώνα Λάμπρο Φούντα.

Στο κείμενό τους αποκαλύπτουν ότι ο φρουρός του Α.Τ. πυροβόλησε στον αέρα όταν τους είδε αλλά εκείνοι δεν πτοήθηκαν. Εκτενή αναφορά κάνουν στο Λάμπρο Φούντα, ο οποίος είχε πέσει νεκρός στις 10 Μαρτίου 2010 κατά τη διάρκεια συμπλοκής με αστυνομικούς.

«Πέντε χρόνια μετά την ένοπλη συμπλοκή στη Δάφνη και τίποτα δεν άλλαξε, 5 χρόνια παραμένεις εδώ, 5 χρόνια συνεχίζεις να μας εμπνέεις, 5 χρόνια δίπλα μας. Ένας αγωνιστής με την πλήρη σημασία του όρου. Λιτός, με τη σεμνότητα μα και την αποφασιστικότητα, που απαιτείται στους χαλεπούς καιρούς της δημοκρατίας. Με τη διαύγεια του πνεύματος και την οξύτητα της σκέψης να παίρνεις τις κρίσιμες αποφάσεις την ώρα που αυτές πάντα καίνε, ξεμπλοκάροντας καταστάσεις από τον βούρκο της ακινησίας. Παρών στα γεμάτα από συντρόφους αμφιθέατρα, στις συγκεντρώσεις και στις αφισοκολλήσεις», γράφουν.

Σε άλλο σημείο σχολιάζουν: « Όταν διαλαλείτε (και μόνο...) κλείσιμο των φυλακών νέου τύπου, "εξανθρωπισμός" των ήδη υπαρχόντων, το τέλος των στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών, η φωνή σου δονεί τον αέρα».

Ο συντάκτης του κειμένου αναφέρει ότι επιτέθηκαν στο Α.Τ. Δάφνης, τμήμα στο οποίο υπηρετούσαν «οι δολοφόνοι του Λάμπρου, πυρπολώντας τρία περιπολικά και ένα υπηρεσιακό όχημα. Παρά τον φρουρό που ήταν έξω και μας σημάδευε ευθύβολα, πυροβολώντας μάλιστα στον αέρα, η επίθεση πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τους όρους που εμείς είχαμε θέσει».

Δημοφιλή