ΚΟΙΝΩΝΙΑ
30/03/2015 16:16 EEST | Updated 30/03/2015 16:38 EEST

Τρεις συλλήψεις για την κατάληψη της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών

eurokinissi

Σε τρεις συλλήψεις καταληψιών έχει προχωρήσει η ΕΛ.ΑΣ. στο υπό κατάληψη κτίριο της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα άτομα αυτά κατηγορούνται για κατάληψη δημόσιου χώρου. Αυτή τη στιγμή το κτίριο της πρυτανείας εξακολουθεί να βρίσκεται περικυκλωμένο από αστυνομικές δυνάμεις με τις πρυτανικές Αρχές να ζητούν σε ανακοίνωσή τους από την ΕΛ.ΑΣ. να «πράξει τα δέοντα».

Στο μεταξύ, ανακοίνωση εξέδωσε ο έγκλειστος πυρήνας της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς», ο οποίος εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση της απέναντι στις καταλήψεις:

«Στον αντίποδα, η κρατική μηχανή πρέπει να διορθώσει το “λάθος”, το “ατύχημα”, πριν εξαπλωθεί και σαμποτάρει τη συνήθεια που μας έμαθαν να αποκαλούμε “κανονική ζωή”. Η δημοκρατία προβάρει την ένστολη ελευθερία της και βγάζει το στρατό της στο δρόμο. Απ’ τις πρώτες στιγμές της κατάληψης της πρυτανείας, η περιοχή περικυκλώθηκε και αποκλείστηκε από διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ πραγματοποιήθηκαν και προσαγωγές. Απ’ ό,τι φαίνεται, τα χακί και τα γκλοπ της καταστολής είναι η προέκταση της υποκρισίας της αριστερής ευαίσθητης ρητορείας. Η προοδευτική υπόσχεση για απόσυρση της κατασταλτικής μηχανής των ΜΑΤ, κάπου χάθηκε στο δρόμο, ανάμεσα σε φιλολογικά τσάγια καθηγητών και ακαδημαϊκών κύκλων και Υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Καλύτερα, για να ξεκαθαρίζει από νωρίς η ομίχλη των ψευδαισθήσεων».