ΚΟΙΝΩΝΙΑ
30/03/2015 04:41 EEST | Updated 30/03/2015 04:41 EEST

Ραντεβού βίας μεταξύ χούλιγκαν στο Αγρίνιο απέτρεψε η αστυνομία

Σκηνικό βίας μία ημέρα πριν την επέτειο της δολοφονίας του οπαδού Μιχάλη Φιλόπουλου (29 Μαρτίου 2007) ετοίμαζαν να στήσουν χούλιγκαν  στο Αγρίνιο, όπου είχαν δώσει ραντεβού θανάτου προχθές με αφορμή τη διεξαγωγή του Final Four του Κυπέλλου βόλεϊ Γυναικών.  

Η συνάντηση των εφοδιασμένων με πολεμοφόδια οπαδών αποφεύχθηκε από τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι προέβλεψαν την επικίνδυνη μετακίνηση περίπου 150 οπαδών από κάθε ομάδα, με κομβόϊ αυτοκινήτων από την Αθήνα και άλλες περιοχές, προς το Αγρίνιο.

Η πρώτη «πομπή» οπαδών του Ολυμπιακού έφτασε στις 05:30 το πρωί στην Πλατεία Δημοκρατίας, την κεντρική πλατεία της πόλης, κάνοντας αυτοκινητο-πορεία, φωνάζοντας συνθήματα, ενώ έγραψαν κάποια στους τοίχους κτιρίου που στεγάζεται σύνδεσμος φιλάθλων του αιώνιου αντιπάλου. Στη συνέχεια, αφού παρέμειναν για κάποια ώρα σε καφετέριες της οδού Ηλίου, απομακρύνθηκαν συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων έξω από την πόλη.

Λίγες ώρες αργότερα εντοπίστηκε η δεύτερη «πομπή», αυτή οπαδών του Παναθηναϊκού, που κινείτο προς το Αγρίνιο, με τις αστυνομικές δυνάμεις να τους ακινητοποιούν στη Γέφυρα Αχελώου στη διασταύρωση για το Ματσούκι. Σε αυτή την περίπτωση έγιναν οκτώ συλλήψεις, καθώς σε κάποια οχήματα εντοπίστηκαν μαδέρια, ρόπαλα, κοντάρια, κράνη, κουκούλες.

Οι οπαδοί και των δύο ομάδων συνοδεύτηκαν ξεχωριστά από διμοιρίες των ΜΑΤ και άλλες αστυνομικές δυνάμεις οδεύοντας μέσω της εθνικής οδού και της Γέφυρας εκτός Αιτωλοακαρνανίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε κάποια σημεία της πόλης, ενδεχομένως σε εκείνα που είχε οριστεί το «ραντεβού» συμπλοκής, εντοπίστηκαν κρυμμένες βόμβες μολότοφ. Οι αρμόδιοι αστυνομικοί είχαν διαβάσει αρκετές ύποπτες αναρτήσεις στο διαδίκτυο από οπαδούς που άφηναν να εννοηθεί ότι θα δώσουν ραντεβού για να λύσουν τις… διαφορές τους.

Αστυνομικές πηγές θυμίζουν ότι σε αγώνα βόλεϊ είχε γίνει το Μάρτιο του 2007 η δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου στη λεωφόρο Παιανίας, ύστερα από συμπλοκή οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.