ΚΟΙΝΩΝΙΑ
30/03/2015 19:48 EEST | Updated 30/03/2015 19:57 EEST

Εν αναμονή των ιστολογικών για τα ακριβή αιτία θανάτου του Βαγγέλη - Τα ερωτήματικα του ιατροδικαστή

Eurokinissi

Φως στο μυστήριο του θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη αναμένεται ότι, θα ρίξουν τα αποτελέσματα των ιστολογικών του εξετάσεων, καθώς από αυτά, φέρεται ότι, εξαρτάται το τελικό συμπέρασμα του καθηγητή ιατροδικαστικης Θεόδωρου Βουγιουκλάκη, γιά το εάν ο σπουδαστής της Γαλακτοκομικής Σχολής αυτοκτόνησε ή δολοφονήθηκε.

Οι μέχρι τώρα εκτιμήσεις του ιατροδικαστή, ο οποίος έκανε νεκροψία στη σορό του Βαγγέλη Γιακουμάκη συνηγορούν στο ότι, ο σπουδαστής έβαλε τέλος στη ζωή του, κόβοντας τις φλέβες του δεξιού του χεριού με μαχαίρι...

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα ευρήματα, στο πτώμα του Βαγγέλη βρέθηκε τομή από μαχαίρι στον δεξιό καρπό, ενώ βρέθηκαν και πολλές μεταθανάτιες κακώσεις, στο πρόσωπο και στον θώρακα, που έχουν προκληθεί από ζώα.

Απόλυτη βεβαιότητα ωστόσο δεν προκύπτει,προς το παρόν, καθώς κάποια ερωτηματικά - σύμφωνα με πληροφορίες - απασχολούν ακόμη τον ιατροδικαστή, πριν καταλήξει στο τελικό του πόρισμα, που θα πιστοποιεί ως αιτία θανάτου την αυτοκτονία ή το έγκλημα.

Ένα από αυτά, που κυριάρχησαν στην ιατροδικαστική έρευνα ήταν, εάν στον καρπό του Βαγγέλη υπήρχαν μία ή δύο τομές.

Ιατροδικαστικές πηγές δήλωσαν στη HuffPost Greece ότι, εάν υπάρχουν δύο τομές, τότε η πρώτη τομή, είναι το αποκαλούμενο “τραύμα δισταγμού”, όπου ο αυτόχειρας επιχειρώντας να κόψει τις φλέβες του, νοιώθει έντονο πόνο και συνήθως μετανιώνει και δεν συνεχίζει”.

Και συμπλήρωσαν: «Τέτοιες περιπτώσεις, έχουμε σε περιπτώσεις τοξικομανών, που επιχειρούν να βάλουν τέλος στη ζωή τους, αλλά δεν το αντέχουν, καθώς ο τρόπος αυτοκτονίας με το κόψιμο των αρτηριών είναι επώδυνος. Συνήθως έχουμε απόπειρες αυτοκτονίας και όχι αυτοκτονές με αυτό τον τρόπο».

Και συνέχισαν: «Εάν ο Βαγγέλης έκανε μια τόμη στον καρπό του, τότε αποκλείεται ο θάνατος του να επήλθε σε λίγα λεπτά, όπως αρχικά ειπώθηκε. Σε αυτή την περίπτωση ο αυτόχειρας καταλήγει σε 5 με 6 ώρες».

Όπως μας εξήγησαν, αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία είναι εάν η τομή είναι προθανάτια, οπότε θα επιβεβαιωθεί απόλυτα η

εκδοχή της αυτοκτονίας. Εάν είναι μεταθανάτια, τότε το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας αποκλείεται και υπάρχει πιά εγκληματική ενέργεια.

Πηγές από την Ιατροδικαστική Υπηρεσια τόνισαν ότι, εάν το τραύμα είναι προθανάτιο, τότε θα υπάρχει αιμορραγική διήθηση στους ιστούς.

«Αυτός είναι ο λόγος», κατέληξαν, «για τον οποίο ο ιατροδικαστής κ. Βουγιουκλάκης επιμένει να δει τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων, πριν καταλήξει στο πόρισμα του».

Σύμφωνα με όσα πιστεύουν κύκλοι από την ιατροδικαστική υπηρεσία «το πτώμα πάντα μιλάει. Είναι άφωνος μάρτυρας, αλλά μάρτυρας αδιαψευστος, που παίρνει πάντα μαζί το μυστικό του. Αρκεί ο ιατροδικαστής να μπορεί να “σπάσει” και να ερμηνεύσει τους κωδικούς του».

Υπενθυμίζεται ότι, το πτώμα του Βαγγέλη Γιακουμάκη βρέθηκε σε αποσύνθεση σε απόσταση 800 μέτρων από τη σχολή του τυχαία από περαστικούς, λίγο μετά τις 8 το πρωί την Κυριακή 15 Μαρτίου.