ΕΙΔΗΣΕΙΣ
30/03/2015 06:19 EEST | Updated 30/03/2015 06:19 EEST

Διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

Eurokinissi

Διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο, την πρώτη στο εξωτερικό μετά την ανάληψη των καθηκόντων του , πραγματοποιεί ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ο οποίος θα συναντηθεί με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Αναστασιάδη και μεταξύ άλλων αναμένεται να συζητήσουν για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, ενόψει του ενδεχομένου επανέναρξης των διαπραγματεύσεων. Τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας συνοδεύει, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

 

Στον διεθνή αερολιμένα Λάρνακας τον Πρόεδρο Προκόπη Παυλόπουλο καλωσόρισαν ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης και ο επιτετραμένος της Ελλάδας Αθανάσιος Αντωνάτος. Η επίσημη υποδοχή από τον πρόεδρο Αναστασιάδη θα γίνει στο προεδρικό μέγαρο, στη Λευκωσία. Θα ακολουθήσουν κατ` ιδίαν συνάντηση των δύο προέδρων και διευρυμένες συνομιλίες. Ακολούθως, οι δύο Πρόεδροι θα κάνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ.

 

Το μεσημέρι, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας θα συναντήσει τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β' και το απόγευμα θα μεταβεί στη Βουλή για συνάντηση με τον πρόεδρο του Σώματος Γιαννάκη Ομήρου. Ο κ. Παυλόπουλος θα προσφωνήσει την Ολομέλεια της Βουλής αργά το απόγευμα. Ακολούθως θα συναντήσει διαδοχικά τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων ενώ το βράδυ θα παρακαθίσει σε επίσημο δείπνο προς τιμήν του στο προεδρικό μέγαρο.

 

Στο μήνυμά του για την επέτειο της 25η Μαρτίου, ο κ. Παυλόπουλος έκανε ειδική αναφορά στο Κυπριακό, υπογραμμίζοντας ότι για τον ίδιο, η συνεχής υπενθύμιση αυτής της «αδιανόητης και απαράδεκτης εκκρεμότητας είναι θέμα χρέους απέναντι στον Ελληνισμό».

 

Στις συναντήσεις του, την περασμένη βδομάδα στην Αθήνα, με τον γ.γ. του ΑΚΕΛ 'Αντρο Κυπριανού και τον πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργο Λιλλήκα, ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη η όποια λύση του Κυπριακού να είναι συμβατή με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)