ΕΙΔΗΣΕΙΣ
30/03/2015 06:43 EEST | Updated 30/03/2015 10:00 EEST

Μετωπική Σαμαρά με Τσίπρα στη Βουλή

Eurokinissi
Φωτογραφία αρχείου

Ως ευκαιρία για την πολιτική αποδόμηση της μέχρι σήμερα τακτικής του πρωθυπουργού  στην διαπραγμάτευση με τους εταίρους βλέπει ο Αντώνης Σαμαρας την έκτακτη συνεδρίαση της Βουλής το βράδυ της Δευτέρας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ που ακύρωσε την προγραμματισμένη για σήμερα, Δευτέρα, επίσκεψη του στις Σκουριές, αναμένεται στα συνολικά οκτώ λεπτά που θα έχει στη διάθεση του βάσει του κανονισμού της Βουλής για να αναπτύξει την επιχειρηματολογία του, να βάλει στο κάδρο τον Αλέξη Τσιπρα μιλώντας ανοιχτά για «μνημόνιο Τσίπρα». 

Αυτό θα είναι και το νόημα της συνολικής του αντιπολιτευτικής τακτικής, κατηγορώντας τον Πρωθυπουργο ως τον κύριο υπεύθυνο για το σημερινό αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις με τους ευρωπαίους εταίρους και το αδιέξοδο στη ρευστότητα που αντιμετωπίζει η χώρα.

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς θα κάνει λόγο για διπλή γλώσσα της κυβέρνησης, όπου άλλα λέει στο εσωτερικό και άλλα στο εξωτερικό, εκφράζοντας την εκτίμηση οτι σύντομα θα αναγκαστεί να πάρει νέα μέτρα τα οποία μάλιστα θα επιχειρήσει να τα βαφτίσει ως λύση σωτηρίας.

Μετά και τις αποκαλύψεις από τη ΝΔ για το κείμενο της συμφωνίας με την υπογραφή Βαρουφάκη ο πρόεδρος της ΝΔ θα προκαλέσει εκ νέου την κυβέρνηση να φέρει εδώ και τώρα την συμφωνία στη Βουλή, προκαλώντας ανοιχτά το Μαξίμου για τα περί  «σκληρής και υπερήφανης διαπραγμάτευσης» λέγοντας με νόημα ότι «η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, όχι μόνο δεν το “έσκισε” το Μνημόνιο, αλλά το συνυπέγραψε».

Σύμφωνα με πληροφορίες θα αφήσει ανοιχτό παράθυρο η ΝΔ να υπερψηφίσει όσα νομοσχέδια εξασφαλίζουν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και την οδηγούν στον δρόμο της ανάπτυξης, αντιπαραβάλλοντας όσα έκανε το προηγούμενο χρονικό διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ηταν στην αντιπολίτευση και καταψήφιζε κάθε κυβερνητική πρωτοβουλία.

«Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να μας θεωρήσουν δεδομένους» αναμένεται να προσθέσει ο Αντώνης Σαμαράς, διαχωρίζοντας με αυτό τον τρόπο ενδεχόμενο να βάλει πλάτη το κόμμα του σε πιθανά σένα φορολογικά μέτρα 

Όπως τόνισε και στη συνέντευξη του στο ΒΗΜΑ της Κυριακής «εμείς είχαμε αρχίσει να μειώνουμε τους φόρους και προγραμματίζαμε πολύ μεγαλύτερες σταδιακές μειώσεις φόρων τα επόμενα χρόνια. Η Ελλάδα βρισκόταν πια στην ανάρρωση και την ξανακύλησαν».