ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
30/03/2015 11:25 EEST | Updated 30/03/2015 12:08 EEST

Αισιόδοξος ο Σταθάκης για την έκβαση των διαπραγματεύσεων

Eurokinissi

Την αισιοδοξία του για την έκβαση των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους εξέφρασε ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης κατά τη συνάντηση που είχε με τον Γερμανό υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Μίχαελ Ροθ (Michael Roth).

Ο κ. Σταθάκης εξέφρασε παράλληλα την πεποίθηση ότι το θετικό κλίμα, που θα προκύψει από τις διαπραγματεύσεις θα έχει άμεση ανταπόκριση και στις αγορές.

Από την πλευρά του ο κ. Ροθ μετέφερε την πρόθεση της χώρας του να συμβάλει με κάθε τρόπο στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης, ώστε να βγει η Ελλάδα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα από την ύφεση και παράλληλα να μειωθούν τα ανησυχητικά υψηλά ποσοστά της ανεργίας των νέων και να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση που πλήττει την ελληνική κοινωνία.

Ο κ. Ροθ τόνισε, επίσης, τη σημασία της συνέχισης των διμερών επιχειρηματικών συνεργασιών στην Ελλάδα και δήλωσε πρόθυμος να συζητήσει επί συγκεκριμένων προτάσεων που θα ενισχύσουν τομείς κοινού ενδιαφέροντος που αφορούν νέους αναπτυξιακούς θεσμούς και διοικητικές μεταρρυθμίσεις και θα δημιουργήσουν προϋποθέσεις για αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας.

Επισήμανε ακόμη ότι γίνονται διμερείς προσπάθειες για την απλοποίηση των διαδικασιών προκειμένου να διευκολυνθεί περαιτέρω η προώθηση των εξαγωγών ελληνικών προϊόντων προς τη γερμανική αγορά.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)