ΕΙΔΗΣΕΙΣ
30/03/2015 14:06 EEST | Updated 30/03/2015 17:54 EEST

Το Facebook μόλις ανακοίνωσε μία μεγάλη αλλαγή στα video του

ASSOCIATED PRESS
CEO Mark Zuckerberg gives the keynote address during the Facebook F8 Developer Conference Wednesday, March 25, 2015, in San Francisco. Facebook is trying to mold its Messenger app into a more versatile communications channel as smartphones create new ways for people to connect with friends and businesses beyond the walls of the company's ubiquitous social network. (AP Photo/Eric Risberg)

Αν υπάρχει ένα πράγμα που απολαμβάνει κάθε χρήστης του Facebook, κάθε μέρα, αυτό είναι τα βίντεο που περνάνε σε άσχετες στιγμές από το timeline μας. Θα συγκινηθείς, θα γελάσεις, θα τρομάξεις, θα σε πιάσει αηδία, ό,τι συναίσθημα κι αν σου προκαλέσουν, μια ολιγόλεπτη διασκέδαση μέσα στη ρουτίνα της δουλειάς θα την απολαύσεις.

Αυτό που κανείς δεν απολάμβανε μέχρι τώρα, ωστόσο, ήταν η έλλειψη κωδικού ενσωμάτωσης (το γνωστό embed code) σε αυτά τα βίντεο με αποτέλεσμα να μην μπορείς να τα μοιραστείς με πιο απλό και άμεσο τρόπο σε άλλο διαδικτυακό μέσο.

Φαίνεται όμως πως στα κεντρικά του Facebook κουράστηκαν να λαμβάνουν παράπονα για αυτή την τεχνική παράλειψη και έτσι, με άμεση εφαρμογή από σήμερα, τα βίντεο του Facebook έχουν την επιλογή embed code ώστε να μπορούν να ενσωματώνονται σε άλλα site, blog και γενικά οπουδήποτε. Μέχρι τώρα η μόνη επιλογή που υπήρχε ήταν το, κάπως άκομψο και σίγουρα όχι τόσο πρακτικό, copy-paste του URL.

Με την κίνηση αυτή το Facebook δείχνει πως φροντίζει να βελτιώνεται και να ακούει τις απαιτήσεις των χρηστών του. Δείχνει επίσης πως συνεχίζει να ανταγωνίζεται το YouTube και από ότι φαίνεται με ιδιαίτερη επιτυχία.