ΚΟΙΝΩΝΙΑ
30/03/2015 07:50 EEST | Updated 30/03/2015 10:39 EEST

Πειθαρχικά ελεγκτέος ο Δήμος Βερύκιος από την ΕΣΗΕΑ για τα ομοφοβικά σχόλια κατά του Αυγούστου Κορτώ. Πώς σχολίασε την απόφαση ο Κορτώ

Eurokinissi

Πειθαρχικά ελεγκτέο έκρινε τον Δήμο Βερύκιο το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ για την υπόθεση των ομοφοβικών σχολίων τα οποία είχε κάνει σε βάρος του Αύγουστου Κορτώ.

Το ΔΠΣ, συνέστησε στο μέλλον να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στα σχόλιά του, σύσταση που απεδέχθη ο κ. Βερύκκιος.Κατόπιν αυτών, τo ΔΠΣ τον έκρινε ομόφωνα πειθαρχικά ελεγκτέο για παράβαση του άρθρου 7, παρ. 1, εδ. α’ του Καταστατικού και άρθρου 2, παρ. β’ και άρθρου 7, παρ. 1, εδ. β’ του Κώδικα Αρχών Δεοντολογίας.

Ως προς την ποινή, με ψήφους 3 έναντι 2 επιβλήθηκε η επίπληξη με ανάρτηση της απόφασης στου χώρους εργασίας. Η μειοψηφία πρότεινε την προσωρινή διαγραφή 6 μηνών από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ.

 

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την απόφαση του Πρωτοβαθμίου Πειθαρχικού Συμβουλίου, στην οποία είχε ασκηθεί έφεση, ο κ. Βερύκιος είχε κριθεί ομόφωνα πειθαρχικά ελεγκτέος για αντιδεοντολογική συμπεριφορά, για παράβαση του άρθρου 7, παρ. 1, εδ. α’ του Καταστατικού και άρθρου 2, παρ. β’ και άρθρου 7, παρ. 1, εδ. β’ του Κώδικα Αρχών Δεοντολογίας. Του επέβαλε με ψήφους 3 έναντι 2, την προσωρινή διαγραφή 2 ετών από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ, με την μειοψηφία να προτείνει την επίπληξη με ανάρτηση της απόφασης στους χώρους εργασίας.

Σε σχόλιό του από τον λογαριασμό του στο Facebook ο Αύγουστος Κορτώ έγραψε τα εξής: «Αγαπημένες φίλες, αγαπημένοι φίλοι,το πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ καταδίκασε τον Δήμο Βερύκιο για το ομοφοβικό του παραλήρημα εναντίον μου. Ευχαριστώ εκ βάθους καρδίας όλες κι όλους για τις δεκάδες καταγγελίες που στείλατε. Η αυστηρότητα της ποινής δεν με αφορά, αλλά το σκεπτικό της απόφασης ανοίγει το δρόμο για περισσότερο σεβασμό απέναντι στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, και την άνευ όρων καταδίκη της στοχοποίησής τους. Πλέον αναμένουμε και τη Δικαιοσύνη να προασπίσει το δικαίωμα όλων μας να μιλάμε και να ζούμε ελεύθερα, χωρίς τον φόβο επιθέσεων.Δεν θα υπομείνουμε άλλα θύματα βίας. Δεν θα θρηνήσουμε άλλους νεκρούς. Στεκόμαστε ενωμένοι, με θάρρος, απέναντι σε κάθε εχθρό της ελευθερίας».