ΚΟΙΝΩΝΙΑ
31/03/2015 11:26 EEST | Updated 31/03/2015 11:44 EEST

Εντός εβδομάδας το νομοσχέδιο για τους απολυμένους

ARIS MESSINIS via Getty Images
Greek Prime Minister Alexis Tsipras (C) addresses a parliament session in Athens on March 30, 2015. The EU warned Monday that Greece and its creditors had yet to hammer out a new list of reforms despite talks lasting all weekend aimed at staving off bankruptcy and a euro exit. AFP PHOTO / ARIS MESSINIS (Photo credit should read ARIS MESSINIS/AFP/Getty Images)

Εντός της εβδομάδας θα κατατεθεί στη Βουλή το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που αφορά την επαναπρόσληψη των απολυμένων στο δημόσιο, ,ετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας στην Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ το σχέδιο νόμου θα προηγηθεί εθελοντική κινητικότητα, μέσω της οποίας μπορούν να μετακινηθούν σε υπηρεσίες που υπάρχουν άμεσες ανάγκες από προσωπικό.

Ακόμα, επιστρέφουν οι καθηγητές τεχνικής εκπαίδευσης, το προσωπικό των ΑΕΙ και οι σχολικοί φύλακες που είχαν καταργηθεί. Για την επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας προβλέπεται η εθελοντική επιστροφή όσων υπηρετούν σήμερα στην Ελληνική Αστυνομία στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ θα παραμείνουν όσοι μετακινήθηκαν στα σωφρονιστικά καταστήματα, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Οι συμβάσεις των υπαλλήλων πλήρους απασχόλησης, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μετατρέπονται σε οργανικές θέσεις μόνιμων υπαλλήλων. Επίσης, θα προσληφθούν και οι αδιόριστοι του ΑΣΕΠ, αφού προηγουμένως υπάρξει μία διαδικασία κινητικότητας.

Επιπρόσθετα, θα υπάρξουν ρυθμίσεις με τις οποίες επιλύονται ζητήματα εκδημοκρατισμού στο δημόσιο, με την κατάργηση της υποχρεωτική αργίας, για πειθαρχικά παραπτώματα, την κατάργηση της πολιτικής επιστράτευσης και για άλλα ζητήματα.

Τέλος, θα εισαχθεί το θεσμικό πλαίσιο για την Κάρτα του Πολίτη, που θα τεθεί αρχικά σε πιλοτική μορφή, μόνο για το πρόγραμμα της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)