ΔΙΕΘΝΕΣ
01/04/2015 11:00 EEST | Updated 01/04/2015 11:34 EEST

Βρετανός πολιτικός: Ας μην αποκλείσουμε τους καταθλιπτικούς από συγκεκριμένα επαγγέλματα

Steve Parsons/PA Wire
Liberal Democrat leader Nick Clegg with Sue O'Donnell (second left) and Jenny Willott (right) making pancakes during their visit to the Panasonic Manufacturing site in Cardiff while on the General Election campaign trail.

Ο Βρετανός αναπληρωτής πρωθυπουργός και αρχηγός των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, Νικ Κλεγκ, δήλωσε πως δεν θα ήταν σωστό να αποκλειστούν άνθρωποι με ψυχολογικά προβλήματα από συγκεκριμένες εργασίες, τη στιγμή που οι έρευνες σχετικά με την πτώση του αεροπλάνου της εταιρείας Germanwings επικεντρώνονται στο ιατρικό ιστορικό του Αντρέα Λούμπιτζ.

Ο Κλεγκ, υποστηρικτής των ανθρώπων με ψυχικά προβλήματα υποστήριξε πως δεν θα ήταν σωστό να θεσπιστούν κανόνες που να αποκλείουν ανθρώπους από συγκεκριμένα επαγγέλματα.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως Γερμανοί εισαγγελείς είχαν τονίσει πως ο 27χρονος Λούμπιτζ, ο οποίος με δική του θέληση είχε ρίξει το αεροσκάφος στις Γαλλικές Άλπεις, είχε υποβληθεί σε θεραπεία για αυτοκτονικές τάσεις λίγο καιρό πριν αποκτήσει το δίπλωμα του πιλότου.

«Πιστεύω πως είναι πολύ σημαντικό να μην κατευθύνει ένας τον τρόπο με τον οποίο βλέπει το σύνολο τους ανθρώπους με ψυχολογικά προβλήματα» δήλωσε σε δημοσιογράφους ο κύριος Κλεγκ.

«Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα, το στίγμα γύρω από τις ψυχικές νόσους, το οποίο οφείλεται στο ότι οι άνθρωποι φοβούνται ή ντρέπονται γι' αυτές και τείνουν να κρατάνε τις αποστάσεις τους από εκείνους που νοσούν, ενώ κάτι τέτοιο συμβαίνει σε πολλά άτομα» συμπλήρωσε.

Όταν ρωτήθηκε αν οι πιλότοι πρέπει να αποτραπούν από το να πετάνε λόγω ψυχολογικών προβλημάτων, εκείνος απάντησε λέγοντας ότι είναι μεγάλο το εύρος των ψυχικών νόσων που δεν θα μπορούσε να μπει ένας γενικός κανόνας.

«Η έκκλησή μου θα ήταν να αντιμετωπίσουμε τους ανθρώπους αυτούς σαν ξεχωριστές περιπτώσεις, όπως ακριβώς με εκείνους που έχουν συγκεκριμένα σωματικά προβλήματα. Ελπίζω σαν κοινωνία με το πέρασμα του χρόνου να αρχίσουμε να μιλάμε για τις ψυχικές νόσους όπως μιλάμε για τα υπόλοιπα προβλήματα υγείας» τόνισε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Βρετανίας.

Το κείμενο αναδημοσιεύτηκε από τη βρετανική έκδοση της Huffington Post.