ΕΙΔΗΣΕΙΣ
01/04/2015 09:31 EEST

Νέες προσλήψεις στο λιμενικό ανακοινώνει ο Θεόδωρος Δρίτσας

eurokinissi/ φώτο αρχείο

Προσλήψεις στο Λιμενικό προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, Θεόδωρος Δρίτσας, «ξεπαγώνοντας» τον διαγωνισμό για την κατάταξη 49 λιμενοφυλάκων, ο οποίος αν και είχε προκηρυχθεί το 2014, δεν ολοκληρώθηκε λόγω εκλογών.

Όπως επισημαίνει η ανακοίνωση του υπουργείου, οι όροι θα αλλάξουν και θα μπορούν να συμμετέχουν όσοι έχουν γεννηθεί από 1-1-1988.

Επίσης, σύμφωνα με τον κύριο Δρίτσα, ο ίδος διερεύνησε καταγγελίες που αφορούσαν τον αποκλεισμό υποψήφιων υπαξιωματικών και σημαιοφόρων σε διαγωνισμούς του 2014, οι οποίοι είχαν μεγαλύτερη βαθμολογία από συνυποψηφίους τους που κατατάχθηκαν.

Αποστέλλει λοιπόν ερώτημα προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για το εάν αυτοί μπορούν να προσληφθούν στο Σώμα. Πρόκειται για 83 επιλαχόντες του διαγωνισμού δόκιμων υπαξιωματικών και 69 από τον διαγωνισμό δόκιμων σημαιοφόρων. Την ίδια ώρα προωθούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες για να προκηρυχθούν οι διαγωνισμοί για την κατάταξη 110 δόκιμων υπαξιωματικών και 45 σημαιοφόρων.

«Ως αξιωματική αντιπολίτευση διεκδικήσαμε και ως κυβέρνηση δεσμευτήκαμε ότι το σύστημα όλων των διαδικασιών κατάταξης στο Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή θα αλλάξει, ώστε να γίνει δικαιότερο και πλήρως αδιάβλητο. Από την ανάληψη των καθηκόντων μου δέχθηκα δεκάδες ενυπόγραφες καταγγελίες για τους δύο παραπάνω διαγωνισμούς, που ήδη είχαν διεξαχθεί και εκκρεμούσε η ολοκλήρωσή της διαδικασίας κατάταξης των επιτυχόντων. Τις εξέτασα όλες. Εξέτασα επίσης όλες τις νόμιμες εναλλακτικές δυνατότητες ώστε να περιφρουρηθεί το κύρος του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής και να μην αδικηθεί κανείς. Η τελική απόφαση θεωρώ ότι είναι η δικαιότερη υπό τις συνθήκες που είχαν ήδη διαμορφωθεί. Διαβεβαιώνουμε τους νέους ανθρώπους, που φιλοδοξούν να καταταγούν στο Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή ως σημαιοφόροι ή ως υπαξιωματικοί ή ως λιμενοφύλακες ότι θα αναβαθμίσουμε από δω και πέρα τους κανόνες, τους όρους και τις εγγυήσεις των διαγωνισμών ώστε να μην υπάρξουν στο μέλλον αμφισβητήσεις. Ενημερώνουμε τέλος ότι εργαζόμαστε ήδη με στόχο τη διαμόρφωση των προϋποθέσεων ίδρυσης Ακαδημίας Λιμενικού Σώματος -Ελληνικής Ακτοφυλακής και εισαγωγής σε αυτήν μέσω Πανελληνίων Εξετάσεων, όπως αρμόζει στο Σώμα» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)