ΕΙΔΗΣΕΙΣ
01/04/2015 16:56 EEST | Updated 01/04/2015 17:21 EEST

Την υπαγωγή του χαρτοφυλακίου του Προστασίας του Πολίτη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης προωθεί το Μαξίμου

sooc

Την ένταξη του χαρτοφυλακίου της Προστασίας του Πολίτη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης προωθεί η κυβέρνηση και το συγκεκριμένο θέμα ήταν εκ των βασικότερων που συζητήθηκαν στη σύσκεψη η οποία διεξήχθη το απόγευμα της Τετάρτης στο Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι θέμα χρόνου να πραγματοποιηθεί η υπαγωγή.

Όπως ανέφεραν κυβερνητικοί αξιωματούχοι ξεκινά «η θεσμική προετοιμασία» προς την υλοποίηση αυτού του σχεδιασμού ενώ όπως τονίζεται «κεντρική στόχευση είναι η προστασία των δικαιωμάτων, των ελευθεριών και της δημόσιας τάξης».

Το δεύτερο θέμα το οποίο συζητήθηκε ήταν η συγκρότηση μιας ειδικής επιτροπής της Βουλής για τον έλεγχο της αστυνόμευσης.

Στη σύσκεψη, η οποία διεξήχθη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα μετείχαν οι υπουργοί Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος, Εσωτερικών Ν. Βούτσης, Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρης και ο αναπληρωτής Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Γ. Πανούσης.

Παράλληλα, από πλευράς κυβέρνησης τονίζεται πως προχωρά απερίσπαστη στην υλοποίηση των προγραμματικών της δηλώσεων και άμεσα θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τις φυλακές και θα ακολουθήσουν τα νομοσχέδια για την ΕΡΤ, τη διοικητική μεταρρύθμιση και τον αθλητισμό.

«Η νομοθετική παρέμβαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης είναι η αρχή μιας σειράς πρωτοβουλιών με πρώτες την αναμόρφωση του σωφρονιστικού κώδικα και του ποινικού κώδικα», τονίζουν πηγές στο Μαξίμου.

Sponsoed post