ΕΙΔΗΣΕΙΣ
01/04/2015 16:54 EEST | Updated 01/04/2015 18:28 EEST

Μεξικό: Πυρκαγιά σε πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου με 4 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες

ASSOCIATED PRESS
Φωτογραφία αρχείου από προηγούμενο ατύχημα της PEMEX (2007, AP).

Φωτιά ξέσπασε σε πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού, που ανήκει στον κρατικό κολοσσό Pemex, με αποτέλεσμα 4 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Η φωτιά στις εγκαταστάσεις, που εξαπλώθηκε ταχύτατα, οδήγησε στην εκκένωση του χώρου από τους περίπου 300 εργαζόμενους, ενώ 16 έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με την εταιρία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Pemex στο Twitter, η φωτιά στην πλατφόρμα «Abkatun Permanente», που βρίσκεται στην πλούσια σε κοιτάσματα πετρελαίου περιφέρεια του Καμπέτσε, στη χερσόνησο Γιουκατάν, ξέσπασε κατά την διάρκεια της νύχτας και άμεσα κλήθηκαν οχτώ σκάφη της πυροσβεστικής, προκειμένου να κατασβηστεί η φωτιά.

Από τους 16 τραυματισμένους, οι δύο παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση, με τον εκπρόσωπο των σωστικών συνεργείων, πάντως, να κάνει λόγο για τουλάχιστον 45 τραυματίες.

Σημειώνεται πως κατά τα τελευταία χρόνια, η Pemex- που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη επιχείρηση της Λατινικής Αμερικής- έχει πληγεί από πολλά, άλλα ατυχήματα. Τουλάχιστον 37 άνθρωποι είχαν χάσει την ζωή τους από έκρηξη που είχε σημειωθεί στις κεντρικές εγκαταστάσεις στην Πόλη του Μεξικού το 2013.

Νωρίτερα, τον Σεπτέμβριο του 2012, σε εγκαταστάσεις άντλησης φυσικού αερίου της εταιρίας είχαν σκοτωθεί 26 άνθρωποι.