ΚΟΙΝΩΝΙΑ
02/04/2015 09:31 EEST | Updated 02/04/2015 11:45 EEST

Νέα τροπή στην απόδραση της Βίκυς Σταμάτη: Η Ελληνική αστυνομία δεν μπορεί να εντοπίσει και τον 8χρονο γιο της

eurokinissi

Μετά την εξαφάνιση της Βίκυς Σταμάτη από δωμάτιό της στο Δρομοκαΐτειο, αγνοείται και το 8χρονο παιδί της από το χωριό Ζέλι Φθιώτιδας.

Το παιδί είχε επισκεφτεί τους παππούδες του στο Ζέλι Φθιώτιδας για διακοπές, ενώ την κηδεμονία του την έχει ο αδελφός της Σταμάτη στην Αθήνα.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο να τον έχει πάρει ήδη μαζί της ή να της το είχαν φέρει από χθες το βράδυ.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στο σπίτι της οικογένειας του αδερφού της Β. Σταμάτη, στο Ζέλι Φθιώτιδας, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή το 8χρονο παιδί της.

Αυτό δημιουργεί υποψίες ότι μπορεί να πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο της Σταμάτη και να είχε φροντίσει από χθες να φύγει το παιδί από το σπίτι του αδερφού της, καθώς γνώριζε ότι το σπίτι θα περικυκλωνόταν από αστυνομικές δυνάμεις μόλις γινόταν γνωστή η απόφραση

Οι ίδιες πηγές αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά και δεν αποκλείουν το παιδί να βρίσκεται σε άλλο σπίτι, μέλους της οικογένειας ή άλλου συγγενούς.

Σημειώνεται πάντως ότι πηγές της οικογένειας ανέφεραν το πρωί ότι το παιδί βρισκόταν στο σπίτι. Ενώ αργότερα αναφέραν ότι ο παππούς μετέφερε τον εγγονό σε φιλικό σπίτι σε διπλανό χωρίο, προκειμένουν να αποφύγουν τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε.

Ο δικηγόρος της κ. Σταμάτη, Φραγκίσκος Ραγκούσης, μιλώντας στη HuffPost Greece δήλωσε άγνοια. Ωστόσο είπε πως είναι πιθανό να πήγε στο χωριό, όπου το παιδί έκανε διακοπές με τη γιαγιά του, ο αδελφός της κ. Σταμάτη προκειμένου να πάρει το παιδί και να το φέρει στην Αθήνα.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε πως η κ. Σταμάτη άφησε σημείωμα στο δωμάτιο που κρατείτο λέγοντας μεταξύ άλλων πως «εγώ δεν πρόκειται να πεθάνω στο Δρομοκαΐτειο».