ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντιδρούν οι κάτοικοι του Κορυδαλλού στη δίκη της Χρυσής Αυγής στην πόλη τους

Eurokinissi

Τη μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής, που αρχίζει στις 20 Απριλίου εκτός πόλης ζητούν οι κάτοικοι και οι φορείς της πόλης, και για το λόγο αυτό έχουν προγραμματίσει για σήμερα Πέμπτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι έξω από τις Φυλακές Κορυδαλλού.

Με απόφαση δημάρχου και αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, από τις 11:30 πμ θα κλείσουν όλα τα σχολεία της πόλης, ενώ κλειστές θα μείνουν και όλες οι υπηρεσίες του δήμου.

Ο δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης έχει τονίσει ότι η διεξαγωγή της δίκης στην περιοχή εγκυμονεί κινδύνους και θα δημιουργήσει κοινωνική αναστάτωση καθώς στην περιοχή βρίσκονται σχολικές μονάδες που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.

Φορείς της πόλης και αντιφασιστικές οργανώσεις τονίζουν ότι συνιστά πρόκληση για τα θύματα και τις τοπικές κοινωνίες η δίκη των χρυσαυγιτών να πραγματοποιηθεί στην περιοχή όπου δολοφονήθηκε ο Π. Φύσσας και έγιναν πολλές από τις σοβαρότερες επιθέσεις, όπως στο ΠΑΜΕ και στους Αιγύπτιους ψαράδες.

Η «Κίνηση Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ)» διοργανώνει τη Δευτέρα 20 Απριλίου, ημέρα διεξαγωγής της δίκης, στις 8 το πρωί, συγκέντρωση στη διασταύρωση των οδών Γρ. Λαμπράκη και Χρυσ. Σμύρνης (γήπεδο Προοδευτικής) και στη συνέχεια, αντιφασιστική πορεία προς τις φυλακές Κορυδαλλού.

Στο μεταξύ, ερώτηση προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, κατέθεσε ο βουλευτής του Ποταμιού Νίκος Ορφανός (Β Πειραιά) σχετικά, με το μείζον ζήτημα για την περιοχή του Κορυδαλλού,που προκύπτει από τη διεξαγωγή της δίκης για τη Χρυσή Αυγή στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών.

Ο κ.Ορφανός ρωτά αν υπάρχει κάποιο σχέδιο, που να εξασφαλίζει στο να μη διαταραχθεί η ομαλή πρόσβαση των μαθητών στα σχολεία τους, καθώς και η απρόσκοπτη διεξαγωγή των μαθημάτων και αν ο αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης χαρακτηρίζει κατάλληλο τον τόπο διεξαγωγής της δίκης στο κατάστημα των φυλακών. Επίσης, ρωτά σε περίπτωση που χαθούν ώρες μαθημάτων, όπως αναμένουν οι αρμόδιοι φορείς, με ποιο τρόπο και σε ποιο χρόνο θ' αναπληρωθούν ειδικά για τους μαθητές που πρόκειται να δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις;

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Popular in the Community