ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
02/04/2015 13:52 EEST | Updated 02/04/2015 19:08 EEST

Δεν «βλέπει» σύγκλιση του Eurogroup την ερχόμενη εβδομάδα ο Ντάισελμπλουμ. «Έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε»

Anadolu Agency via Getty Images
BRUSSELS, BELGIUM - FEBRUARY 20: Dutch Finance Minister and president of Eurozone Jeroen Dijsselbloem speaks to media ahead of an emergency meeting of Eurozone finance ministers to discuss the Greece bailout program at the European Council in Brussels on February 20, 2015. (Photo by Dursun Aydemir/Anadolu Agency/Getty Images)

Την εκτίμηση πως δεν θα υπάρξει έκτακτη σύγκλιση του Eurogroup την ερχόμενο εβδομάδα για το θέμα της Ελλάδας, εξέφρασε ο πρόεδρος του οργάνου, Γερούν Ντάισελμπλουμ καθώς η εικόνα που έχει είναι πως χρειάζεται περισσότερος χρόνος μέχρι να «κλείσει» η συμφωνία.

Έχουμε «πολύ δρόμο να διανύσουμε» μέχρι να κλείσει μια συμφωνία με την Ελλάδα, δήλωσε σύμφωνα με το Bloomberg, αν και όπως επεσήμανε μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Χάγη, «υπάρχει διαρκής πρόοδος...παραδίδουν όλο και περισσότερες προτάσεις που είναι όλο και πιο συγκεκριμένες. Σε κάποια θέματα σίγουρα θα υπάρξει συμφωνία».

Σημείωσε δε πως «πρέπει να υπάρξει ένα καλό “πακέτο” για την Ελλάδα το οποίο θα μπορέσει να εφαρμοστεί τους τέσσερις επίμαχους μήνες για τους οποίους συζητάμε», και τόνισε «το ρολόι συνεχίζει να χτυπά. Οπότε ελπίζω πως σύντομα να υπάρξει μια συμφωνία στα βασικά θέματα και στη συνέχεια θα συζητήσουμε στο Eurogroup». Ξεκαθάρισε πάντως πως δεν αναμένει να συγκληθεί εκτάκτως το Eurogroup την επόμενη εβδομάδα. «Έχω την αίσθηση πως χρειάζεται περισσότερος χρόνος. Ελπίζω να συνεχίσουν τις εργασίες και ίσως σε αυτή την περίπτωση να πάει πιο γρήγορα (η διαδικασία)».