Food Call Market: Η κινητή αγορά τροφίμων που φέρνει τους παραγωγούς σε απευθείας επαφή με τους καταναλωτές

Food Call Market: Η αγορά που θέλει να φέρει τους Έλληνες παραγωγούς σε επαφή με τους καταναλωτές
food call market

Πρόκειται για μία αγορά τροφίμων που κάθε μήνα μετακινείται. Το Food Call Market, ξεκίνησε τον προηγούμενο μήνα και στις 4 και 5 Απριλίου ανοίγει και πάλι τις πόρτες του για το κοινό. Η HuffPost Greece μίλησε με τις εμπνεύστριες του εγχειρήματος, Μανώλια Κίτσου και Αγγελική Καραχάλιου, οι οποίες μας είπαν τι να περιμένουμε από το επόμενο Food Call Market και ποιους Έλληνες παραγωγούς μπορούμε να βρούμε εκεί.

Τι είναι το Food Call Market;

Πρόκειται για μια αγόρα τροφίμων που λειτουργεί ένα σαββατοκύριακο το μήνα σε διαφορετικό κάθε φορά χώρο, στην Αθήνα. Το πρώτο Food Call Market εγκανιάστηκε τον προηγούμενο μήνα στο Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας και προσέλκυσε περίπου 1.200 επισκέπτες, κάτι που μας χαροποίησε ιδιαίτερα και μας έδωσε δύναμη να συνεχίσουμε και να εξελίξουμε την προσπάθεια μας. Η αγορά αποτελείται από παραγώγους, μικρές επιχειρήσεις, μάγειρες, ζαχαροπλάστες, γυναικείους συνεταιρισμούς και food bloggers. Εκεί ο καθένας τοποθετεί τον πάγκο του και διαθέτει τα προϊόντα του απευθείας στον καταναλωτή. Ο καταναλωτής μπορεί να συναναστρέφεται τον παραγωγό των προϊόντων και να παίρνει οποιεσδήποτε πληροφορίες θέλει άμεσα. Αυτή η διήμερη γιορτή γεύσης πλαισιώνεται από διάφορα events, όπως παρουσιάσεις συνταγών από διάσημους σεφ και food bloggers βασισμένες στα προϊόντα των συμμετεχόντων, από διαλέξεις διατροφολόγων και dj sets.

Πώς προέκυψε η δημιουργία του;

Στην ούσια αυτή η ιδέα γεννήθηκε από την αγάπη και την περιέργειά μας όσον αφορά το φαγητό και το ποτό και από την πεποίθηση μας ότι ο Έλληνας παραγωγός διαθέτει τα καλύτερα προϊόντα στην αγορά και η προσπάθεια του αυτή πρέπει να ενισχυθεί και να προβληθεί όσο γίνεται περισσότερο. Κάναμε ταξίδια, είδαμε, ακούσαμε, μάθαμε και αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε το Food Call Market. Στόχος μας είναι να φέρουμε σε πρώτο πλάνο τον παραγωγό και όλους όσους ασχολούνται με το καλό και ποιοτικό ελληνικό προϊόν, τους επαγγελματίες, τους food bloggers, αλλά και τους απλούς καλοφαγάδες και όσους θέλουν να δοκιμάσουν νέες γεύσεις. Θέλουμε ο επισκέπτης να μπορεί να δοκιμάζει, να γνωρίζει και να συζητά με τον ίδιο τον παραγωγό ενώ παράλληλα θα έχει τη δυνατότητα να ενημερώνεται και να διασκεδάζει με την παρέα του παρακολουθώντας αγαπημένους σεφ, ζαχαροπλάστες και food bloggers να δημιουργούν χρησιμοποιώντας τα προϊόντα των παραγωγών, διαλέξεις διατροφολόγων και ακούγοντας ωραίες μουσικές.

Τι μπορεί να βρει κανείς στο Food Call Market;

Στο Food Call Market μπορεί κανείς να βρει παραγωγούς από την Αθήνα και από ολόκληρη την Ελλάδα, μικρές επιχειρήσεις, γυναικείους συνεταιρισμούς, οργανισμούς που ασχολούνται με το εναλλακτικό εμπόριο, μάγειρες, ζαχαροπλάστες, food bloggers. Στην πρώτη μας αγορά, εκτός από προϊόντα που ο επισκέπτης είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει και να αγοράσει, οι food bloggers Sugar Buzz και Funky Cook μαγείρεψαν και κέρασαν τρία διαφορετικά πιάτα βασισμένα σε προϊόντα των παραγωγών. Επίσης, μεγαλώσαμε την παρέα μας και κάναμε καινούριους φίλους στο πάρτυ που έγινε στο τέλος της πρώτης ημέρας της αγοράς μας.

Πόσους Έλληνες παραγωγούς φιλοξενείτε;

Στο πρώτο Food Call φιλοξενήθηκαν αρκετοί Έλληνες παραγωγοί όπως η Κοιν.Σ.Επ Αττικό Όραμα - Attiko Orama που μας γέμισε με άρωμα καφέ και λάδι, ελιές και παραδοσιακές γεύσεις από όλη την Ελλάδα, τα υπέροχο μεξικάνικο street food Cantina Mexicana, Το Βαζάκι / ToBazaki με τους πολύχρωμους, φρέσκους βιολογικούς χυμούς του, το Aroma Melissas με το εξαιρετικό του μέλι, την Laura is cooking με τις πρωτότυπη μεσογειακή της κουζίνα, την Riza -Χειροποίητα Ζυμαρικά με τις εμπνευσμένες της γεύσεις, την Troo//Food//Liberation// με τσιπς λαχανίδας που έκαναν θραύση, την Choco Dreams με τα ανάρπαστα σοκολατάκια και cupcakes, την Cacao Charisma που μας έμαθε τα μυστικά του κακάο, την Μαμά Ζουζού που μας ξετρέλανε με τα μαμαδίστικα γλυκά της και την Sweet.heART homemade με τα γλυκά έργα τέχνης. Επιπλέον, είχαμε την χαρά και την τιμή να φιλοξενούμε την Wise Greece, μια μη κερδοσκοπική κίνηση που προωθεί τα ελληνικά προϊόντα σε Ελλάδα και εξωτερικό και όλα τα κέρδη από τις πωλήσεις προϊόντων της σε συνεργασία με το Food Call Market θα διατεθούν υπό τη μορφή τροφίμων στην Unesco. Τους ευχαριστούμε όλους που μας έδειξαν εμπιστοσύνη και πιστέψαν στο εγχείρημα μας. Ήδη η παρέα μας έχει αρχίσει και μεγαλώνει, νέοι παραγωγοί προστίθενται και θα τους γνωρίσετε όλους από κοντά στο επόμενο Food Call Market.

Κάθε πότε ανοίγει τις πόρτες του;

Το Food Call Market θα γίνεται ένα Σαββατοκύριακο το μήνα σε διαφορετικό χώρο κάθε φορά. Η δεύτερή μας αγορά ανοίγει το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Απριλίου από τις 12 το πρωί έως τις 8 το βράδυ σε ένα υπέροχο χώρο στο κέντρο της Αθήνας, το The Loft by Collage, στην Καπνικαρέας 3. Για το πού θα μας βρίσκετε κάθε μήνα μπορείτε να ενημερώνεστε απο το site μας και απο την σελίδα μας στο Facebook.