Κικίλιας καλεί Τσίπρα να πάρει θέση για το άρθρο Πανούση: Είναι η Ελλάδα ανοχύρωτη χώρα;

Κικίλιας καλεί Τσίπρα να πάρει θέση για το άρθρο Πανούση: Είναι η Ελλάδα ανοχύρωτη χώρα;
Nikos Libertas / SOOC

Σύγχυση και απορίες έχει προκαλέσει, σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ και πρώην υπουργό, Βασίλη Κικίλια, το άρθρο του υπουργού Γιάννη Πανούση, στο οποίο εκφράζει την προσωπική του αγωνία για την ενορχηστρωμένα επιδιωκόμενη αποδυνάμωση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο κ. Κικίλιας ζητάει να τοποθετηθεί ο πρωθυπουργός καθώς, όπως αναφέρει, είναι η πρώτη φορά που ο υπεύθυνος υπουργός μιλάει για «ανοχύρωτη χώρα και πόλη δίχως προσωπική, κοινωνική, εθνική ασφάλεια, δίχως στρατό και δίχως αστυνόμευση, ίσως και χωρίς δικαστές ή φυλακές».

Κατά την εκτίμηση του βουλευτή, ο κ. Πανούσης απευθύνει την αγωνία του στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία συμμετέχει, κάνοντας λόγο για δημοκρατικό έλλειμμα, ενώ διερωτάται «ποιος εκπροσωπεί τη δημοκρατία και την κοινωνία και από ποιον ελέγχεται» και ρωτάει εάν η αριστερή ιδεολογία επιβάλλει «να καίγονται αστυνόμοι από κουκουλοφόρους».

Ο κ. Κικίλιας μιλάει για «απαράδεκτη παραδοχή του υπουργού ότι η παιδεία μας επιτρέπει κάθε ανομική δράση….» και καταλογίζει στον πρωθυπουργό ότι οι προσωπικές επιλογές του οδηγούν μία ευνομούμενη και ασφαλή χώρα σε αγωνίες και διλήμματα επί θεμάτων εσωτερικής ασφάλειας και τάξης, μέσα σε μόλις δύο μήνες.

Δημοφιλή