ΔΙΕΘΝΕΣ
04/04/2015 07:42 EEST

Πέθανε η 17χρονη Χέιλι η οποία ήταν «παγιδευμένη» στο σώμα γυναίκας 104 ετών

Πέθανε σε ηλικία 17 ετών αλλά ήταν παγιδευμένη στο σώμα μιας 104χρονης. Πρόκειται για τη Βρετανίδα Χέιλι Όουκινς η οποία έπασχε από μία σπάνια γενετική ασθένεια η οποία ονομάζεται προγηρία, δηλαδή πρόωρη γήρανση.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά σπάνια ασθένεια, η ποία εμφανίζεται μία φορά σε κάθε 4-8 εκατ. ανθρώπους ενώ η νόσος προσβάλλει το δέρμα, το μυοσκελετικό σύστημα και τα αγγεία και χαρακτηρίζεται από εκδηλώσεις πρόωρου γήρατος.

Η Χέιλι είχε γράψει την αυτοβιογραφία της όταν ήταν 14 ετών και αφού είχε ήδη «ξεγελάσει» τους γιατρούς οι οποίοι εκτιμούσαν πως δεν θα ζούσε πάνω από τα 13 χρόνια. Ωστόσο, η Χέιλι υπεβλήθη σε μια πρωτοποριακή θεραπεία στις ΗΠΑ και κατάφερε να κερδίσει μερικά χρόνια ζωής.

H κοπέλα είχε νοσηλευτεί πρόσφατα στο νοσοκομείο αλλά τελικά επέστρεψε στο σπίτι των γονιών της και λίγες ώρες αργότερα απεβίωσε. Τον θάνατο της Χέιλι ανακοίνωσε η μητέρα της. «Το μωρό μου πήγε κάπου καλύτερα. Πήρε την τελευταία της ανάσα στα χέρια μου».

Πριν από χρόνια, όπως αναφέρει η Washington Post, η Χέιλι είχε δηλώσει: «Δεν αισθάνομαι 96. Όλοι λένε ότι είμαι σαν τους φίλους μου. Με ρωτούν πόσο είμαι πραγματικά. Ε λοιπόν, είμαι 12».

Η σπάνια ασθένεια από την οποία έπασχε, κατέστησε την ίδια πρωταγωνίστρια σε σχετικό ντοκιμαντέρ για την προγηρία υπό τον τίτλο «Το παιδί που είναι μεγαλύτερο από τη μητέρα του».

«Αποφασίσαμε, αφού δεν επρόκειτο να ζήσει αρκετά χρόνια, πως θα πρέπει να κάνουμε τη ζωή της ξεχωριστή και να την γεμίσουμε με όμορφες αναμνήσεις. Έτσι, κολυμπάει με δελφίνια, ταξιδεύει ανά τον κόσμο, γνώρισε τον πρίγκιπα Κάρολο, την Kylie Minogue και τον Justin Bieber...».

Πηγή:Washington Post