ΔΙΕΘΝΕΣ
04/04/2015 11:39 EEST | Updated 04/04/2015 15:28 EEST

Κατάνυξη στην Ιερουσαλήμ καθώς κορυφώνονται οι εορτασμοί για το Πάσχα των Καθολικών

THOMAS COEX via Getty Images
A Palestinian Catholic worshiper holds a cross during the Good Friday procession along the Via Dolorosa (Way of Suffering) on April 3, 2015 in Jerusalem's Old City. Thousands of Christian pilgrims take part in processions along the route where according to tradition Jesus Christ carried the cross during his last days. AFP PHOTO / THOMAS COEX (Photo credit should read THOMAS COEX/AFP/Getty Images)

Κορυφώνονται ανά τον κόσμο οι εορτασμοί για το Πάσχα των Καθολικών και στα Ιεροσόλυμα τις τελευταίες ημέρες έχουν συρρεύσει χιλιάδες πιστοί οι οποίοι επισκέπτονται σε πνεύμα κατάνυξης θρησκευτικά μνημεία όπως τον Πανάγιο Τάφο, το Όρος των Ελαίων, τον Κήπο της Γεσθημανής κα.

Φέτος, οι πιστοί κατάφεραν να διέλθουν τη Μεγάλη Παρασκευή και τη Via Dolorosa – την Οδό του Μαρτυρίου- με αρκετούς εξ αυτών να έχουν επιλέξει να μεταφέρουν μεγάλους ξύλινους σταυρούς, τηρώντας μια παράδοση ετών.

Είχε προηγηθεί την Πέμπτη, η κοινή συνέντευξη Τύπου εκπροσώπων των χριστιανικών εκκλησιών στην Ιερουσαλήμ οι οποίοι είχαν ζητήσει σε υψηλούς τόνους από τις ισραηλινές αρχές να μην εμποδίσουν, όπως προηγούμενες χρονιές, του εορτασμούς του Πάσχα απαγορεύοντας για παράδειγμα τη διέλευση στη Via Dolorosa, την οδό που πιστεύεται πως περπάτησε ο Ιησούς μεταφέροντας τον σταυρό στον τόπο σταύρωσης, το Γολγοθά.

Σημειώνεται πως το Καθολικό Πάσχα συμπίπτει με το Εβραϊκό και στην Ιερή Πόλη κορυφώνονται και οι προετοιμασίες για τους εορτασμούς των πιστών του Ιουδαϊσμού.

Photo gallery Πάσχα στα Ιεροσόλυμα See Gallery