ΚΟΙΝΩΝΙΑ
04/04/2015 05:22 EEST | Updated 04/04/2015 05:22 EEST

Γυναίκα-μυστήριο με το όνομα «Νίκη» πίσω από την απόδραση της Βίκυς Σταμάτη

Eurokinissi

Τη γυναίκα-μυστήριο που εμφανίζεται με το όνομα «Νίκη» και φέρεται να βοήθησε τη Βίκυ Σταμάτη στην απόδρασή της αναζητά η ΕΛ.ΑΣ.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί εξετάζουν το σενάριο η απόδραση να οργανώθηκε μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού, από όπου μπορεί να πήρε εντολές και αμοιβή η «Νίκη».

Η γυναίκα αυτή επισκέφθηκε δύο ημέρες πριν την απόδραση την Βίκυ Σταμάτη στο Δρομοκαΐτειο αλλά περιέργως η επίσκεψη δεν καταγράφηκε ποτέ στο βιβλίο επισκεπτών του νοσοκομείου.

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν την έρευνα για την εξωτερική βοήθεια της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, ισχυριζόμενοι πως αυτή προήλθε μέσα από τις φυλακές.

Σε αυτό το πεδίο των ερευνών διαπιστώνουν πως αυτούς τους 14 μήνες που ήταν τρόφιμος του νοσοκομείου δεν υπήρξε ουδεμία άρνηση στις επιθυμίες της. Τα ηλεκτρικά ρολά δεν είχαν κατέβει ποτέ, της είχαν πάρει το κινητό στις 26 Μαρτίου, αλλά διαπιστώνεται ότι χρησιμοποιούσε ακόμη δύο μετά την αφαίρεση, χωρίς κανείς να κάνει κάτι.

«Κάποιος άνοιξε το λουκέτο, κάποιος την βοήθησε να διαφύγει, κάποιος την φιλοξένησε για τουλάχιστον 36 ώρες και όταν δεν πέτυχε ολοκληρωτικά το σχέδιο, αποφασίστηκε η οικιοθελής παράδοσή της» υποστηρίζουν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., προσθέτοντας πως δεν πρόκειται για μία «αυθόρμητη» απόδραση, όπως θέλουν κάποιοι να παρουσιάζεται. Ερευνώνται οι επικοινωνίες σωφρονιστικών υπαλλήλων, αστυνομικών και προσωπικού του νοσοκομείου, ακόμη και σε διάστημα δύο μηνών πριν. Υπάρχουν ενδείξεις επαφών σωφρονιστικών υπαλλήλων, που δεν σχετίζονται με τις βάρδιες των τελευταίων ημέρων, με άτομα που βρίσκονται επαγγελματικά στον περίγυρο της Βίκυς Σταμάτης και των ύποπτων «σχεδιαστών» της απόδρασης, οι οποίες ελέγχονται, όπως υποστηρίζουν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ..

Δεν βρέθηκε DNA

Στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών δεν έχουν εντοπιστεί αποτυπώματα ή γενετικό υλικό σε κρίσιμα σημεία, στα οποία φαίνεται να κινήθηκε η Βίκυ Σταμάτη και η συνεργός της στον χώρο του νοσοκομείου.

Από την πρώτη στιγμή οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. διαπίστωναν την τήρηση των ιδιότυπων ποινικών κανόνων μετά από μία απόδραση. Δεν εντόπισαν την Βίκυ Σταμάτη σε διάφορα σημεία, που συνήθιζε να κινείται, στοιχείο που δεν είχε αυθόρμητο αλλά οργανωμένο χαρακτήρα απόδρασης. Είναι πρακτική των ποινικών κρατουμένων που δραπετεύουν να βρίσκουν καταφύγιο σε προκαθορισμένα σημεία πυκνοκατοικημένων περιοχών και όταν καταλαγιάζει ο «κουρνιαχτός» της έντονης αναζήτησής τους να προχωρούν στον τελικό σκοπό του σχεδίου τους. Η Βίκυ Σταμάτη, έφυγε παίρνοντας μαζί της ένα σακβουαγιάζ με σημαντικά αντικείμενα για εκείνη, αλλά βρέθηκε με μία τσάντα… λαϊκής με λίγα ρούχα, κοντά στο νοσοκομείο, υποστηρίζουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.