ΚΟΙΝΩΝΙΑ
04/04/2015 11:42 EEST | Updated 04/04/2015 11:42 EEST

Σταμάτησαν την απεργία πείνας οι «Πυρήνες»

Sooc

Σταμάτησαν το Σάββατο την απεργία πείνας τα έγκλειστα στις φυλακές μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», σύμφωνα με ανακοίνωση που ανήρτησε η οργάνωση στον ιστότοπο indymedia και η οποία επιβεβαιώνεται από συνηγόρους τους.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι, μετά από 32 μέρες, που η υγεία τους είχε φτάσει σε οριακά σημεία, τα οκτώ μέλη της οργάνωσης αποφάσισαν να σταματήσουν την απεργία πείνας, καθώς «η μητέρα των Χρήστου και Γεράσιμου Τσάκαλου και η φίλη του δεύτερου θα περάσουν σύντομα την έξοδο της φυλακής, ελεύθερες ξανά…», εννοώντας προφανώς την δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλου, σύμφωνα την οποία σκέφτεται να υποβάλει τροπολογία, που θα προβλέπει την αποφυλάκιση με όρους, των συγγενών κρατουμένων.

Διευκρινίζεται, ωστόσο, στην ανακοίνωση, ότι την απεργία πείνας σταματούν μόνο τα μέλη των «Πυρήνων», ενώ συνεχίζουν οι άλλοι κρατούμενοι.

Συγκεκριμένα αναφέρεται: «Σήμερα σταματάμε την απεργία πείνας, έχοντας νικήσει τα σκιάχτρα της εξουσίας, που ήθελαν τους συγγενείς μας στη φυλακή, ΟΜΩΣ, την ίδια στιγμή συνεχίζεται η απεργία πείνας των υπόλοιπων πολιτικών κρατουμένων, για τα συνολικά αιτήματα που έχουν τεθεί. Οι ημέρες που ακολουθούν είναι κρίσιμες τόσο για την υγεία τους, όσο και για το στοίχημα του συνολικού αναρχικού αγώνα...».

(Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)