ΕΙΔΗΣΕΙΣ
04/04/2015 14:33 EEST | Updated 04/04/2015 14:33 EEST

Αντιδρά η Ν.Δ., στην συγκρότηση της επιτροπής για τον λογιστικό έλεγχο του χρέους

Sooc

Για θεσμικό ατόπημα κατηγορεί την κυβέρνηση η ΝΔ σχετικά με τη συγκρότηση της επιτροπής για τον λογιστικό έλεγχο του χρέους.

Σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του κόμματος Κώστας Καραγκούνης κάνει λόγο για «διχαστικές επιλογές ενός μονοκομματικού κράτους» επισημαίνοντας πως «αφού απέσυραν οριστικά από την "περήφανη" διαπραγμάτευσή τους το αίτημα για κούρεμα του χρέους, τώρα συγκροτούν μια μη κοινοβουλευτική επιτροπή για τον λογιστικό έλεγχο του χρέους με μέλη της αποκλειστικής επιλογής της κ. Κωνσταντοπούλου και ερήμην των κομμάτων».

Σύμφωνα με τον κ. Καραγκούνη η κυβέρνηση προχώρησε και σε ένα ακόμα θεσμικό ατόπημα καθώς δεν κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης «στη φιέστα» που διοργάνωσε, εμπλέκοντας, όπως χαρακτηριστικά λέει, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και «παραβιάζοντας κάθε έννοια κοινοβουλευτικού ήθους και δημοκρατικής ευθύνης».

Η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου ανοίγοντας τις διαδικασίες συγκρότησής της επιτροπής είπε πως πρόκειται για «οφειλή αλήθειας και λογοδοσίας προς τον ελληνικό και την κοινωνία».

Χαιρετίζοντας τη συγκρότηση της Επιτροπής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας,Προκόπης Παυλόπουλος παρατήρησε μεταξύ άλλων πως «η Ελλάδα έχει υποχρεώσεις που απορρέουν απ' τη συμμετοχή της στην Ευρωζώνη και τους δημοσιονομικούς στόχους που έχουμε αναλάβει, αλλά έχει και δικαιώματα που προκύπτουν απ' την εθνική κυριαρχία που δεν έχει εκχωρηθεί στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Μεταξύ αυτών, είναι και η δυνατότητα να ελέγχει τους όρους υπό τους οποίους δημιουργήθηκε το χρέος, όχι μόνον για να αποτυπωθεί η αλήθεια, αλλά να μην συμβούν και στο μέλλον τέτοια φαινόμενα».

Σημειώνεται πως τα κόμματα της αντιπολίτευσης απουσιάζαν.