ΕΙΔΗΣΕΙΣ
04/04/2015 16:45 EEST | Updated 04/04/2015 16:52 EEST

Έκτακτο συνέδριο της Ν.Δ. ζητεί ο Δένδιας

Eurokinissi

Υπέρ της διεξαγωγής έκτακτου συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας τάσσεται ο βουλευτής και πρώην υπουργός Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακή. Ο κ. Δένδιας ζητεί να συζητηθεί η φυσιογνωμία της παράταξης και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος.

Ο κ. Δένδιας στη συνέντευξή του υπογραμμίζει πως η Ν.Δ., οφείλει να προχωρήσει σε ένα μεγάλο συνέδριο το οποίο θα συγκληθεί εκτάκτως , ύστερα από ανοιχτές διαδικασίες προκειμένου να εκφράσει τη βάση της παράταξης.

«Δεν είναι δυνατόν να έχουμε χάσει με τόση μεγάλη διαφορά από ένα αντισυμβατικό κόμμα και να μη συζητούμε διεξοδικά τους λόγους για τους οποίους οδηγηθήκαμε σε αυτή την ήττα» τονίζει ο κ. Δένδιας.

Ο Ν.Δένδιας απαντώντας σε σχετική ερώτηση δηλώνει πως δεν πιστεύει πως η Ν.Δ., έκλεισε τον ιστορικό της κύκλο, ωστόσο υπογραμμίζει πως σε καμία περίπτωση το κόμμα δεν πρέπει να χάσει των χώρο του Κέντρου και «να αυτοπεριοριστεί στο δεξιό κομμάτι και μόνον του πολιτικού φάσματος και μάλιστα στο άκρο του».

Σε ερώτηση για τον εάν υπάρχουν «δελφίνοι» στην Ν.Δ., και εάν ο ίδιος είναι ένας από αυτούς απάντα: «Χαριτολογώντας, θα μπορούσα να πω, ανατρέχοντας στην ιστορική προέλευση του όρου ότι επειδή δεν έχω “ευγενική” καταγωγή θα ήταν μάλλον άστοχο να με ονομάσει κάνεις δελφίνο» ενώ στην ερώτηση εάν θα διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος όταν έλθει η ώρα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος λέγοντας: «Για να απαντήσω στην ερώτησή σας θα πρέπει να έχει προηγηθεί η διευκρίνιση της φυσιογνωμίας του κόμματος».