ΚΟΙΝΩΝΙΑ
05/04/2015 13:21 EEST | Updated 05/04/2015 13:30 EEST

«Πεδίο μάχης» το κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης... λόγω μαξιλαροπόλεμου

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν το μεσημέρι της Κυριακής η πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα και η πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, όπου νέοι και νέες συγκρούσθηκαν σε ένα άνευ προηγουμένου για τα ελληνικά δεδομένα μαξιλαροπόλεμο.

Μετά τη Νέα Υόρκη, το Παρίσι και το Λονδίνο, στο χορό μπήκε η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, με αφορμή τη σημερινή (5 Απριλίου) «παγκόσμια ημέρα μαξιλαροπόλεμου» από τα μέλη της διαδικτυακής πύλης Pillowfights.gr, οι οποίοι ένωσαν τη φωνή τους με το σύλλογο συμπαράστασης κακοποιημένων γυναικών και παιδιών για να αντιταχθούν στη χρήση βίας.

Χαρούμενα πρόσωπα, γέλια, και πούπουλα έδωσαν χρώμα στο γκρίζο της καθημερινότητας και δημιούργησαν μια ατμόσφαιρα εορταστική.

Επιδίωξη των διοργανωτών είναι να καθιερωθεί η σημερινή ημέρα και στη χώρα μας, όπως ισχύει εδώ και αρκετά χρόνια και σε πόλεις του εξωτερικού.

Διεθνώς, η παγκόσμια ημέρα μαξιλαροπόλεμου διοργανώνεται εδώ και επτά χρόνια σε περισσότερες από 100 πόλεις σε όλο τον κόσμο με τη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών.

«Η σημερινή διοργάνωση είναι αφενός μια ευχάριστη εκτόνωση από όσα μας ταλανίζουν και αφετέρου ένας τρόπος για να περάσουμε το μήνυμα κατά της βίας», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Κατερίνα Κεχαγιά, από το Pillowfights.gr.

Η εθελόντρια του συλλόγου συμπαράστασης Παυλίνα Κατιάια έκανε, έκκληση για τη συγκέντρωση ρούχων και φαρμάκων τα οποία θα διατεθούν σε κακοποιημένες γυναίκες.

Η συγκέντρωση γίνεται στα γραφεία του συλλόγου, επί της Ιεράς οδού 294.

Photo gallery Μαξιλαροπόλεμος See Gallery