ΕΙΔΗΣΕΙΣ
05/04/2015 08:33 EEST | Updated 05/04/2015 08:34 EEST

Σακελλαρίδης: Ομαλά εξελίσσονται οι διαπραγματεύσεις - Δεν υπάρχει μπλοκάρισμα

Sooc

Ομαλά εξελίσσονται οι διαπραγματεύσεις της χώρας με τους δανειστές της επεσήμανε την Κυριακή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής του στο Mega, ενώ για την επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη στην Ουάσιγκτον είπε ότι γίνεται στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης.

«Δεν υπάρχει μπλοκάρισμα. Ίσα ίσα που τον τελευταίο καιρό έχει γίνει σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις. Έχουν ξεπεραστεί κάποιες αργές διαδικασίες και αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία», είπε ο κ. Σακελλαρίδης.

Ερωτηθείς αν ο υπουργός Οικονομικών πηγαίνει σήμερα στην Ουάσιγκτον για να ξεμπλοκάρει τη διαπραγμάτευση, απάντησε ότι ο κ. Βαρουφάκης πάει για να συζητήσει με την κ. Λαγκάρντ όλα τα ζητήματα της διαπραγμάτευσης.

«Η επίσκεψη είναι ενταγμένη στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που κάνει η ελληνική κυβέρνηση με όλους τους θεσμούς. Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο θα μπορούσε να συναντήσει και τον κ. Ντράγκι», πρόσθεσε.

Ο κ. Σακελλαρίδης επανέλαβε πως «η ελληνική κυβέρνηση δεν συζητά μείωση των συντάξεων και αύξηση της φορολογίας σε μισθωτούς συνταξιούχους», ενώ για το ασφαλιστικό είπε ότι όταν θα πρέπει να ανοίξει για λόγους βιωσιμότητας αυτό θα γίνει με τους όρους της ελληνικής κυβέρνησης.

Σημείωσε ωστόσο ότι «το αν θα πρέπει να γίνουν κάποιες μικρές παρεμβάσεις σε ζητήματα που αφορούν είτε τις προκλητικές πρόωρες συνταξιοδοτήσεις είναι ένα ζήτημα που θα μπορούσαμε να το δούμε στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης».

Σε ό,τι αφορά την επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Μόσχα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι «το ταξίδι του κ. Τσίπρα στη Μόσχα έχει να κάνει με τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Ρωσίας» και τόνισε ότι «ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της Ελλάδας είναι σίγουρος».

Πρόσθεσε ωστόσο πως «αυτό δεν σημαίνει ότι στο πλαίσιο μιας πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής η Ελλάδα δεν πρέπει να συζητάει, να επισκέπτεται άλλες χώρες, να προχωράει στη σύσφιγξη διμερών σχέσεων».

Ξεκαθάρισε ακόμη ότι «το ταξίδι είχε κανονιστεί εδώ και πολύ καιρό» και ότι «δεν έχει κανένα ιδιαίτερο συμβολισμό η ημερομηνία».