ΔΙΕΘΝΕΣ
06/04/2015 08:36 EEST

Βρετανία: Συνελήφθησαν έφηβοι με την κατηγορία της οργάνωσης τρομοκρατικής ενέργειας

Dan Kitwood via Getty Images
LONDON, ENGLAND - APRIL 01: A police officer guards a road cordon as fire crews tend to an underground cable fire at Lincoln's Inn Fields in on April 1, 2015 in London, England. Around 2000 people have been evacuated from nearby buildings as Police declared it a major incident, and closed the road. (Photo by Dan Kitwood/Getty Images)

Η αστυνομία του Μάντσεστερ ανακοίνωσε χθες, Κυριακή, ότι ένα 14χρονο αγόρι και ένα 16χρονο κορίτσι συνελήφθησαν την προηγούμενη εβδομάδα με την κατηγορία της οργάνωσης τρομοκρατικής ενέργειας.

Οι δύο έφηβοι, τα ονόματα των οποίων δεν δόθηκαν στην δημοσιότητα, απελευθερώθηκαν με εγγύηση και η δίκη τους αναμένεται να γίνει στις 28 Μαΐου.

Ο αριθμός των συλλήψεων που αφορούν στην τρομοκρατία έχουν σημειώσει αύξηση στη Βρετανία τους τελευταίους μήνες, τη στιγμή που ένας μεγάλος αριθμός Βρετανών προσπαθεί να ταξιδέψει στη Συρία για να συνδεθεί με τους εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως την Παρασκευή 3 Μαρτίου, συνελήφθησαν έξι άτομα στην πόλη Ντόβερ, η οποία συνδέει τη χώρα με τη Γαλλία. Και οι έξι ήταν νεαροί σε ηλικία και κρατούσαν μαζί τους αποσκευές. Η αστυνομία έχει την άδεια να τους ανακρίνει ως την Παρασκευή όταν και θα πρέπει να κατηγορηθούν ή να ελευθερωθούν.

Ακόμα, την περασμένη εβδομάδα εννέα Βρετανοί από την ίδια οικογένεια συνελήφθησαν στην Τουρκία στην προσπάθειά τους να μπουν στη Συρία. Η αστυνομία δήλωσε πως οι νέες συλλήψεις δεν συνδέονται με κράτηση της οικογένειας στην Τουρκία.

*To κείμενο αναδημοσιεύτηκε από την αμερικανική έκδοση της Huffington Post.