ΚΟΙΝΩΝΙΑ
06/04/2015 05:57 EEST

Επιδεινώνεται ο καιρός τη Μεγάλη Δευτέρα

eurokinissi

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αναμένονται σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα, στα δυτικά, τα βόρεια και βαθμιαία στην ανατολική νησιωτική χωρά. Ακόμα, προβλέπεται ότι θα έχουμε χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και από το απόγευμα σε ημιορεινές περιοχές της βορειοδυτικής χώρας. Οι άνεμοι θα κυμανθούν στα 8 μποφόρ στο Αιγαίο και ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική στα ανατολικά και νότια.

Πιο συγκεκριμένα, στην Αττική ο καιρός θα είναι άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και πιθανόν καταιγίδες. Οι άνεμοι νότιοι 5 με 7 μποφόρ, οι οποίοι από αργά το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και γρήγορα βόρειοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες αναμένονται και σε Μακεδονία και Θράκη. Χιόνια θα έχουμε στα ορεινά και από το απόγευμα και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας (υψόμετρο περίπου 600-700 μετρά). Οι άνεμοι θα είναι νότιοι, 3 με 5 μποφόρ, και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους μέχρι και 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου, όμως στη δυτική Μακεδονία η μεγίστη θα είναι 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα Νησιά Ιόνιου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά, στην δυτική Πελοπόννησο θα έχουμε νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Χιόνια στα αναμένονται στα ορεινά και από το απόγευμα σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου (υψόμετρο περίπου 600-700 μετρά). Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, οι οποίοι βαθμιαία και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου, όμως στην Ήπειρο θα είναι κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα είναι ο καιρός σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο. Χιόνια αναμένονται στα ορεινά της Θεσσαλίας και της στερεάς και προς το βράδυ και στα ημιορεινά της βόρειας Θεσσαλίας (υψόμετρο περίπου 600-700 μετρά). Οι άνεμοι θα είναι νότιοι, 6 με 7 μποφόρ, και το απόγευμα από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθείαπό 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κρήτη και τις Κυκλάδες ο καιρός θα είναι επίσης άστατος και κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως τις βραδινές ώρες οι οποίες στις Κυκλάδες πιθανόν να είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι, 6 με 8 μποφόρ, οι οποίοι από το βράδυ και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς και τοπικά στη βόρεια Κρήτη στους 22 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες θα έχουμε στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι και νοτιοανατολικοί, 6 με 8 μποφόρ, οι οποίοι τη νύχτα στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Τέλος, τη Μεγάλη Τρίτη θα έχουμε αρχικά νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στην ανατολική νησιωτική χωρά, κατά τόπους στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα και γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χωρά ο καιρός θα είναι άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και στα κεντρικά και βόρεια καταιγίδες που τοπικά θα είναι ισχυρές στη Μακεδονία (κυρίως την κεντρική) και τη Θεσσαλία. Χιονοπτώσεις αναμένουμε στα ορεινά καθώς και τα Ημιορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της βόρειας Θεσσαλίας (πάνω από 600 μετρά). Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ αναμένονται στα Βορειοδυτικά. Οι άνεμοι στα δυτικά και τα νότια θα είναι δυτικοί, βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ και στα υπόλοιπα βόρειοι, βορειοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ, και πρόσκαιρα στα βορειοανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον καιρό επισκεφτείτε την ιστοσελίδα deltiokairou.gr